Фрикадели с доматен сос
С фурните AEG приготвихме печени на пара кюфтенца и гарнирахме с доматен сос
Предлагаме ви рецепта за фрикадели с два вида мляно месо, приготвени в паровите фурни на AEG. За перфектно месо използвахме и термосонда, с която готвихме до 75 °C вътрешна температура на месото.
ПРОДУКТИ:
- Прясно мляко - 150 мл
- Галета - 100 г
- Мляно телешко месо - 200 г
- Мляно сивнско месо - 200 г
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - 1 ч.л.
- Лют червен пипер - 1/2 ч.л.
- Млян кимион - 1/2 ч.л.
- Канела - 1/2 ч.л.
- Яйца - 1 брой
- Лук - 1 глава
- Чесън - 2 скилидки
- Зехтин - 3 с.л.
- Сол - 1/2 ч.л.
- Захар - 1 ч.л.
- Черен пипер - 1 ч.л.
- Доамти от консерва - 400 г
- Балсамов оцет - 1 ч.л.
- Сос Табаско - 1 ч.л.
- Домати - 4 броя
- Пресен магданоз - 3-4 клонки
Начин на приготвяне:
В купа смесете млякото и галетата и оставете да престои 10 минути. Добавете каймата, солта, кимиона, пипера и канелата. Сложете яйцето и разбъркайте добре.
От сместа оформете 12 топки, по около 60 г всяка, които подредете в за печене.
Сложете тавата на ниво 2 във фурната, поставете термосондата в средата на едно от кюфтенцата и гответе на ниска влажност при 180 градуса, докато температурата в средата на кюфтенцето достигне 75 градуса.
В касерола налейте зехтина и гответе нарязания на кубчета лук за 4-5 минути до омекване. Добавете чесъна, гответе още 30 секунди и сложете доматите от консерва. Оставете сместа да заври, овкусете със сол и черен пипер, добавете лютия пипер, соса Табаско и захарта и оставете да къкри 8-10 минути, като разбърквате периодично.
Към соса добавете нарязаните на кубчета пресни домати и ситно нарязания магданоз, разбъркайте и гответе още 5 минути.
Сервирайте кюфтенцата върху доматения сос и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015