Пикантни нудли с рибни кюфтенца и снежен грах
Азиатска храна за щастие
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
ПРОДУКТИ:
- 200 г - Яйчни нудли
- 2 стръка - Пресен лук
- 1 - Чевено чили
- 1 скилидка - Чесън
- 3 см - Джинджифил
- 1 - Морков
- 100 г - Снежен грах
- 400 г - Треска или друга бяла риба
- 2 стръка - Пресен лук
- 50 мл - Кокосово мляко
- 3 см - Джинджифил
- 1/2 - Чевено чили
- 1/2 - Зелено чили
- 1 с.л. - Соев сос
- 1/2 с.л. - Сос хойсин
- 1 ч.л. - Сусамово олио
- Соев сос, сос срирача, пресен кориандър, лайм
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
Начин на приготвяне:
Кюфтенца
Нарежете пресния лук и двата вида люти чушки на ситно. Обелете джинджифила и го настържете на ренде.
В блендер сложете нарязаната риба, зеленчуците и останалите продукти за кюфтетата. Пасирайте до получаване на еднородна смес.
Прехвърлете в купа, завийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник 1 час.
Извадете сместа от хладилника, оформете кюфтенца с лъжица.
Пържете в силно загрято олио по 2-3 минути от страна.
Извадете кюфтета и започнете да приготвяте нудлите.
Нудли
Сложете яйчните нудли да се варят според указанията на опаковката в подсолена вода.
Междувременно нарежете лютата чушка, моркова и снежния грах на тънки жулиени, а чесъна и джинджифила на ситно.
Сотирайте в олио моркова, джинджифила, чесъна и чилито.
Добавете снежния грах и гответе още 2 минути.
Прибавете соевия сос, разбъркайте добре и сложете сварените и отцедени нудли.
Разбъркайте добре.
Сервиране
Сложете в купа от готовите нудли, добавете няколко рибни кюфтенца, сложете тънко нарязан пресен лук, няколко клонки кориандър и изстискайте малко сок от лайм.
В купички поднесете двата вида сос.
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg