Хариса яхния с агнешка наденица и грах
Сервирайте с цедено мляко
ПРОДУКТИ:
- 300 г - агнешка наденица/кайма
- 2 - моркови
- 1 - глава лук
- 5 скилидки - чесън
- 1 стрък - селъри
- 2 - картофи
- 1 л - зеленчуков бульон
- 2 с.л. - хариса паста
- 1 ч.л. - кимион
- 1 ч.л. - едър червен пипер
- 30 г - масло
- 1 с.л. - доматено пюре
- 1 с.л. - брашно
- 4-5 клонки - мента
- 3-4 клонки - пресен кориандър
- 1/2 връзка - магданоз
- 300 г - замразен грах
- 2 с.л. - зехтин
- на вкус - сол
- на вкус - черен пипер
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните лук, селъри и моркови за 4-5 минути.
Добавете нарязаните на кубчета картофи, разбъркайте и гответе още 3-4 минути.
Сложете извадената от червото наденица, и с дървена лъжица раздробете на малки парчета.
Прибавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2-3 минути.
Сложете хариса пастата, доматеното пюре, червения пипер, кимиона, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте, сложете брашното, разбъркайте отново и налейте бульона.
Разбъкайте добре и добавете замразения грах.
Оставете да заври, намалете котлона и гответе 15-20 минути.
Изключете котлона, прибавете нарязаните билки и разбъркайте добре.
Поднесете яхнията топла с лъжица цедено мляко, лимонов сок и свежи билки.