Фалафел с таханово-млечен сос
Гарнирайте с нар, кориандър и пресен лимон
Включих се в предизвикателството на КАМ Маркет с моята рецепта за ФАЛАФЕЛ С ТАХАНОВО-МЛЕЧЕН СОС.
Естествено, в КАМ имаше всичко. Бързам да ви покажа какво се получи. А с готовата фотография се включвам в играта KAM HOODS, защото на 31 януари, Мария Силвестър ще изтегли голямата награда. Последвайте КАМ в социалните мрежи и научете повече.
ПРОДУКТИ:
- 400 г - фалафел
- 5-6 с.л. - зърна нар
- 5-6 клонки - пресен кориандър
- 3 скилидки - чесън
- 1 връзка - дръжки от пресен кориандър
- 6-7 с.л. - кисело мляко
- 2 с.л. - сусамов тахан
- 3 с.л. - лимонов сок
- 3 с.л. - маслиново масло
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
В купата на кухненски блендер сложете всички продукти за соса и пасирайте до получаването на гладка смес.
Прехвърлете в купа и оставете настрана.
В касерола или фритюрник загрейте олио за дълбоко пържене. Изпържете фалафела за 5-7 минути на 180 градуса.
В чиния за сервиране сложете по 3-4 фалафела. В купичка сложете от соса и поставете в чинията.
Гарнирайте с листа пресен кориандър, зърна нар и лимон.