ПРОДУКТИ:
- 390 г - брашно
- 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
- 1 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
- 1 ч.л. - канела
- 1 ч.л. - сол
- 1 ½ чаша - олио
- 3 - яйца
- 1 1/2 чаша - захар
- 1/2 чаша - кафява захар
- 2 ч.л. - ванилов екстракт
- 450 г - настъргани моркови
- 1 ½ чаша - настърган кокос
- 3/4 чаша - прясно мляко
- 2 с.л. - лимонов сок
- 1 опаковка - Philadelphia Original XXL
- 220 г - меко масло
- 2 чаши - пудра захар
- 2 ч.л. - ванилов екстракт
- 1 чаша - нарязани на дребно пресни ягоди
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20 см, покрийте с хартия и намаслете и нея.
Налейте лимоновия сок към млякото, разбъркайте и оставете за няколко минути. Към брашното добавете бакпулвера, содата, канелата и солта и разбъркайте.
В голяма купа смесете яйцата, двата вида захар и ванилията и разбийте с миксер до пухкава светложълта смес.
На тънка струйка, при работещ миксер налейте олиото и прясното мляко. Прибавете морковите и кокосовите стърготини и смесете с шпатула. Накрая добавете брашното и разбъркайте до пълното смесване на продуктите.
Разделете сместа в подготвените форми и печете 25-30 минути. Извадете от фурната и охладете за 5 минути. Минете по стените с остър нож и прехвърлете блатовете върху решетка. Охладете до стайна температура.
За крема в голяма купа сложете маслото и пудрата захар и разбийте с миксер. Добавете ваниловият екстракт и Philadelphia и смесете.
Сложете блат в подходяща чиния и намажете с около ¼ от крема. Поръсете с половината ягоди и повторете с останалите блатове.
Намажете с крема тортата и отвън, гарнирайте с ягоди и листа мента и охладете преди сервиране.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015