Морковена торта с ягоди

и Philadelphia крем

ПРОДУКТИ:

  • 390 г - брашно
  • 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
  • 1 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
  • 1 ч.л. - канела
  • 1 ч.л. - сол
  • 1 ½ чаша - олио
  • 3 - яйца
  • 1 1/2 чаша - захар
  • 1/2 чаша - кафява захар
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт
  • 450 г - настъргани моркови
  • 1 ½ чаша - настърган кокос
  • 3/4 чаша - прясно мляко
  • 2 с.л. - лимонов сок
за крема
  • 1 опаковка - Philadelphia Original XXL
  • 220 г - меко масло
  • 2 чаши - пудра захар
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт
  • 1 чаша - нарязани на дребно пресни ягоди

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.  

Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20 см, покрийте с хартия и намаслете и нея. 

Налейте лимоновия сок към млякото, разбъркайте и оставете за няколко минути. Към брашното добавете бакпулвера, содата, канелата и солта и разбъркайте. 

В голяма купа смесете яйцата, двата вида захар и ванилията и разбийте с миксер до пухкава светложълта смес.

На тънка струйка, при работещ миксер налейте олиото и прясното мляко. Прибавете морковите и кокосовите стърготини и смесете с шпатула. Накрая добавете брашното и разбъркайте до пълното смесване на продуктите. 

Разделете сместа в подготвените форми и печете 25-30 минути. Извадете от фурната и охладете за 5 минути. Минете по стените с остър нож и прехвърлете блатовете върху решетка. Охладете до стайна температура. 

За крема в голяма купа сложете маслото и пудрата захар и разбийте с миксер. Добавете ваниловият екстракт и Philadelphia и смесете. 

Сложете блат в подходяща чиния и намажете с около ¼ от крема. Поръсете с половината ягоди и повторете с останалите блатове. 

Намажете с крема тортата и отвън, гарнирайте с ягоди и листа мента и охладете преди сервиране. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара