Яхния със свинско и сайдер

и Philadelphia с билки

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг - свинска плешка, нарязана на кубчета
  • 400 г - шалот
  • 200 г - бекон нарязан на кубчета
  • 1 глава - нарязан на кубчета лук
  • 2 стръка - селъри нарязано на филийки
  • 50 г - масло
  • 250 мл - яблъков сайдер
  • 250 мл - пилешки бульон
  • 300 г - Philadelphia Herbs
  • 4 с.л. - зехтин
  • 2 с.л. - дижонска горчица
  • ситно нарязан магданоз - за сервиране

Начин на приготвяне 

Загрейте 2 с.л. от зехтина в широка касерола, сложете месото и гответе 7-8 минути, докато се запържи и стане златисто. Извадете в купа и оставете настрана. 

Добавете останалия зехтин, сложете шалота и гответе 4-5 минути. Извадете и него в купа и оставете настрана. 

Сложете бекона в касеролата и запържете до златисто за 4-5 минути. прибавете селърито и лука, посолете и гответе 5 минути, като разбърквате често, и оберете всички полепнали по дъното парченца. 

Върнете месото в съда, налейте сайдера и бульона, посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте, покрийте с капак и гответе на тих огън 1 час. 

Прибавете шалота, разбъркайте, покрийте с капака и гответе още 1 – 1 ½  часа. 

Загрейте фурната до 200 градуса. 

Сложете горчицата, маслото и Philadelphia Herbs, смесете и печете 25-30 минути, докато соса леко се сгъсти и ястието се запече.  

Извадете от фурната, охладете за кратко и поръсете със ситно нарязан магданоз. 

Сервирайте с препечен хляб и още магданоз. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара