Кейк с фурми и банани

и Philadelphia крем с тахан

ПРОДУКТИ:

  • 50 г - тахан
  • 75 мл - портокалов сок
  • 120 г - фурми сорт меджул, нарязани на дребно
  • 200 г - банан, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. - печен сусам
  • 120 г - меко масло
  • 150 г - пудра захар
  • 2 - яйца
  • 200 г - брашно
  • 2 1/2 ч.л. - бакпулвер
  • щипка сол -
За крема
  • 300 г - крем сирене Philadelphia Original
  • 50 г - кафява захар
  • 55 г - тахан
За карамелизираните банани
  • 1 - банан, нарязан на колелца с дебелина 1 см
  • 1 ч.л. - захар демерара
  • 3-4 с.л. - сироп от фурми за поръсване

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с меко масло форма за печене с падащо дъно и диаметър 20 см и покрийте дъното и стените с хартия за печене. 

В купа сложете тахана и портокаловия сок и разбъркайте. Добавете банана, сусама и фурмите, разбъркайте и оставате настрана. 

В друга купа сложете маслото и захарта и разбийте за 2-3 минути, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата и разбийте до смесване. 

В малка купа смесете брашното, бакпулвера и солта и добавете към маслото и захарта. 

Сложете сместа с тахан и фурми, смесете и изсипете в подготвената форма. Загладете отгоре и печете 1 час, докато кейка стане златист. Извадете от фурмата и охладете върху решетка. 

За крема сложете всички съставки в купа и разбийте, докато сместа стане пухкава. Оставете настрана докато кейка изстива. 

За карамелизирания банан загрейте фурната на функция грил и сложете решетката на 10 см под реотана.  

В малака тавичка сложете колелцата банан и поръсете със захарта. Печете 4-5 минути, докато захарта се разтопи и карамелизира. 

Извадете от фурната и охладете. 

Прехвърлете кейка в чиния за сервиране, намажете отгоре с крема и гарнирайте с карамелизираните банани. Полейте със сиропа от фурми и сервирайте. 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара