
ПРОДУКТИ:
- 500 г - брашно
- 250 мл - прясно мляко
- 70 г - захар
- 24 г - прясна мая
- 1 - яйце
- 1 - жълтък
- 75 г - разтопено масло
- 40 г - разтопено масло за намазване
- 1 опаковка - Philadelphia Original XXL
- 60 г - захар
- 2 с.л. - канела
- 1 ч.л. - кардамон
- 150 г - настърган марципан
- 150 г - микс сушени плодове (вишни, стафиди, сини сливи, боровинки)
- 1 ябълка (170 г) - нарязана на кубчета
- сок от - 1 портокал
- 50 мл - ром
- 100 г - желираща захар
Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко, добавете 1 с.л. захар, 3 с.л. брашно и натрошете маята. Разбъркайте и оставете за 5-6 минути.
Сложете брашното в купата на кухненски миксер. Налейте млякото с маята, добавете яйцето и жълтъка, налейте разтопеното масло и добавете останалата захар. Месете на ниска скорост 4-5 минути, увеличете скоростта и месете още 2-3 минути, докато тестото се събере на куката.
Прехвърлете в чиста купа, покрийте с фолио и оставете да втаса за 45 минути.
Смесете канелата, захарта и кардамона.
Върху набрашнен плот разточете тестото на кора с размери приблизително 35х65 см. Намажете с Philadlelphia Original, поръсете равномерно с овкусената захар и настъргания марципан.
Навийте на руло, поставете в тава покрита с хартия за печене и с остър нож разрежете на две. Завийте двете ленти тесто една около друга и оформете кръг. Намажете с разтопеното масло и оставете да втаса за 20 минути.
Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
През това време пригответе плодовете.
В касерола сложете всички продукти без захарта и гответе 5-6 минути, докато плодовете омекнат. Добавете захарта, разбъркайте и гответе още 7-8 минути.
Сервирайте хляба поръсен с пудра захар и гарниран с плодовете.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
