Чийзкейк с рикота

и малини

ПРОДУКТИ:

  • 150 г - брашно
  • 55 г - захар
  • 100 г - студено масло
за пълнежа
  • 300 г - крем сирене
  • 500 г - рикота
  • 300 г - захар
  • 5 - яйца
  • 60 мл - лимонов сок
  • 2 с.л. - лимонова кора
  • 1 ч.л. - ванилов екстракт
  • 1 с.л. - царевично нишесте
  • 1 с.л. - вода
за гарниране
  • бита сметана -
  • пресни малини -
  • листа мента -
  • бял шоколад -

Начин на приготвяне

Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на 150 градуса.

В купата на приставката за нарязване на DELI 4 ПАСАТОР сложете брашното, захарта и маслото и смелете до оформянето на тесто.

Изсипете в покрита с хартия и намаслена форма за печене с падащо дъно и диаметър 22 см, разпределете равномерно и притиснете за да оформите основата. Сложете във фурната и печете 28-30 минути. извадете върху решетка и охладете за кратко.

Изберете функция "Помощ при готвене" и от раздел "Десерти" изберете програмата за готвене на чийзкейк.

През това време пригответе сместа за чийзкейка.

В купата на 3 СЕРИЯ МИКСЕР AEG сложете яйцата и захарта и разбийте за 3-4 минути, до пухкава светложълта смес.

Прибавете рикотата и филаделфията, лимоновите сок и кора и ваниловият екстракт и разбийте. Добавете смесеното с водата царевично нишесте и разбийте за още 1-2 минути.

Излейте сместа върху леко охладената основа и печете 1 час на програма чийзкейк.

Извадете от фурната, охладете до стайна температура и приберете в хладилник за 4-5 часа, а най-добре за 1 нощ.

Гарнирайте чийзкейка с разбита сметана, малини, мента и настърган бял шоколад. 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара