Пълнозърнест хляб

с овесени ядки

ПРОДУКТИ:

за стартера
  • 120 г - пълнозърнесто брашно
  • 250 мл - хладка вода
  • 2 с.л. - мед
  • 1 с.л. - суха мая
за хляба
  • 240 г - пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. - сол
  • 2 с.л. - зехтин

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, маята и меда. Налейте водата, разбъркайте добре за 2-3 минути до получаването на гладка каша и сложете във фурната.

Включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000, изберете програма "Втасване на тесто", налейте вода в контейнера и оставете за 30 минути.

В купата на кухненски робот сложете стартера, добавете брашното и пуснете уреда на ниска скорост за 2-3 минути.

Увеличете скоростта, прибавете зехтина и солта и месете още 6-7 минути, докато тестото се събере на куката. 

Прехвърлете тестото на плота и разтеглете на правоъгълник с размери приблизително 30х15 см. 

Подгънете навътре късите страни, а след това навийте на стегнато руло. Поставете в намаслена форма за печене с размери 28х11 см. и поставете в мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на програма "Втасване на тесто" за още 30 минути. 

Извадете от фурната, напръскайте хляба с вода и поръсете с овесени ядки. Навлажнете и тях, и изпечете хляба за 45 минути на програма "Печене на хляб" на 180 градуса. 

Извадете от фурната и оставете за 10 минути, преди да извадите от формата.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара