ПРОДУКТИ:
- 120 г - пълнозърнесто брашно
- 250 мл - хладка вода
- 2 с.л. - мед
- 1 с.л. - суха мая
- 240 г - пълнозърнесто брашно
- 1 ч.л. - сол
- 2 с.л. - зехтин
Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, маята и меда. Налейте водата, разбъркайте добре за 2-3 минути до получаването на гладка каша и сложете във фурната.
Включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000, изберете програма "Втасване на тесто", налейте вода в контейнера и оставете за 30 минути.
В купата на кухненски робот сложете стартера, добавете брашното и пуснете уреда на ниска скорост за 2-3 минути.
Увеличете скоростта, прибавете зехтина и солта и месете още 6-7 минути, докато тестото се събере на куката.
Прехвърлете тестото на плота и разтеглете на правоъгълник с размери приблизително 30х15 см.
Подгънете навътре късите страни, а след това навийте на стегнато руло. Поставете в намаслена форма за печене с размери 28х11 см. и поставете в мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на програма "Втасване на тесто" за още 30 минути.
Извадете от фурната, напръскайте хляба с вода и поръсете с овесени ядки. Навлажнете и тях, и изпечете хляба за 45 минути на програма "Печене на хляб" на 180 градуса.
Извадете от фурната и оставете за 10 минути, преди да извадите от формата.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015