ПРОДУКТИ:
- 320 г - брашно
- 1 с.л. - бакпулвер
- 1 ч.л. - сол
- 170 г - студено масло
- 2 - яйца
- 120 мл - пълномаслена сметана
- 200 г - сирене чедър
- 1/2 връзка - ситно нарязан копър
- 1 - яйце
- 1 с.л. - сметана
- 320 г - брашно
- 1 с.л. - бакпулвер
- 1 ч.л. - сол
- 170 г - студено масло
- 2 - яйца
- 120 мл - пълномаслена сметана
- 200 г - ягоди
- 2 с.л. - сметана
- 300 г - Philadelphia Original
- 2 с.л. - пудра захар
- 1 ч.л. - ванилова паста
- 2 с.л. - пълномаслена сметана
Начин на приготвяне
За сладките кифлички в купата на кухненски робот сложете брашното, бакпулвера, солта и нарязаното на кубчета масло. смелете до получаването на трохи. прибавете разбитите яйца и сметаната и смелете отново, докато се оформи тесто. прехвърлете в купа и оставете настрана.
Без да миете купата на робота повторете приготвянето на тестото и прибавете настъргания чедър и ситно нарязания копър и смесете. Изсипете тестото върху леко набрашнен плот и разточете на кора с дебелина около 2-3 см. С ринг изрежете кръгчета и подредете в тава покрита с хартия за печене. Намажете с разбито с малко сметана яйце и оставете настрана.
Към първото тесто добавете нарязаните на кубчета ягоди и разбъркайте с шпатула. Нарежете с ринг и подредете в тава покрита с хартия за печене. поръсете с малко захар и печете заедно със солените кифлички 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като по средата на печенето смените местата на тавите.
Пригответе двата крема за кифличките. В купа сложете крем сиренето Philadelphia Original, добавете пудрата захар, ваниловата паста и сметаната и разбъркайте.
В друга купа сложете крем сирене Philadelphia Herbs прибавете сметаната и разбъркайте.
Разчупете внимателно кифличките през средата и намажете с крем.
Подредете в плато за сервиране и поднесете.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015