Английски кифлички (скоунсове)

в два варианта

 

ПРОДУКТИ:

за соления вариант
  • 320 г - брашно
  • 1 с.л. - бакпулвер
  • 1 ч.л. - сол
  • 170 г - студено масло
  • 2 - яйца
  • 120 мл - пълномаслена сметана
  • 200 г - сирене чедър
  • 1/2 връзка - ситно нарязан копър
за намазване
  • 1 - яйце
  • 1 с.л. - сметана
за сладкия вариант
  • 320 г - брашно
  • 1 с.л. - бакпулвер
  • 1 ч.л. - сол
  • 170 г - студено масло
  • 2 - яйца
  • 120 мл - пълномаслена сметана
  • 200 г - ягоди
за намазване:
  • 2 с.л. - сметана
за крема
  • 300 г - Philadelphia Original
  • 2 с.л. - пудра захар
  • 1 ч.л. - ванилова паста
  • 2 с.л. - пълномаслена сметана

Начин на приготвяне

За сладките кифлички в купата на кухненски робот сложете брашното, бакпулвера, солта и нарязаното на кубчета масло. смелете до получаването на трохи. прибавете разбитите яйца и сметаната и смелете отново, докато се оформи тесто. прехвърлете в купа и оставете настрана. 

Без да миете купата на робота повторете приготвянето на тестото и прибавете настъргания чедър и ситно нарязания копър и смесете. Изсипете тестото върху леко набрашнен плот и разточете на кора с дебелина около 2-3 см. С ринг изрежете кръгчета и подредете в тава покрита с хартия за печене. Намажете с разбито с малко сметана яйце и оставете настрана. 

Към първото тесто добавете нарязаните на кубчета ягоди и разбъркайте с шпатула. Нарежете с ринг и подредете в тава покрита с хартия за печене. поръсете с малко захар и печете заедно със солените кифлички 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като по средата на печенето смените местата на тавите.  

Пригответе двата крема за кифличките. В купа сложете крем сиренето Philadelphia Original, добавете пудрата захар, ваниловата паста и сметаната и разбъркайте. 

В друга купа сложете крем сирене Philadelphia Herbs прибавете сметаната и разбъркайте. 

Разчупете внимателно кифличките през средата и намажете с крем. 

Подредете в плато за сервиране и поднесете. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара