Мини торти с боровинки

и крем с Philadelphia

ПРОДУКТИ:

за блата
  • 250 г - меко масло
  • 360 г - брашно за сладкиши
  • 300 мл - прясно мляко
  • 4 - яйца
  • 1 ч.л. - ванилова паста
  • 400 г - боровинки
  • 1 ч.л. - царевично нишесте
  • 300 г - захар
  • 1 с.л. - бакпулвер
  • 1 ч.л. - сол
за крема
  • 300 г - Philadelphia Original
  • 220 г - меко масло
  • 300 г - пудра захар
за гарниране
  • ядливи цветя -
  • боровинки -

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, ваниловата паста и прясното мляко и оставете настрана. 

В голяма купа сложете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте, прибавете мекото масло и разбийте с миксер. Налейте яйчената смес и смесете отново. 

Смесете боровинките с царевичното нишесте и разбъркайте.

Намаслете 2 тави с размери приблизително 32х25 см, покрийте с хартия, намаслете и нея  и поръсете с брашно. 

Разпределете сместа в тавите, поръсете с боровинките и печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната, охладете напълно и махнете хартията. 

За крема в купа сложете крем сиренето, мекото масло и пудрата захар и разбийте с миксер до пухкава смес. Прехвърлете в пош и оставете настрана. 

С ринг нарежете блатовете и сглобете тортите. Гарнирайте с пресни боровинки ядливи цветя. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара