
ПРОДУКТИ:
- 250 г - меко масло
- 360 г - брашно за сладкиши
- 300 мл - прясно мляко
- 4 - яйца
- 1 ч.л. - ванилова паста
- 400 г - боровинки
- 1 ч.л. - царевично нишесте
- 300 г - захар
- 1 с.л. - бакпулвер
- 1 ч.л. - сол
- 300 г - Philadelphia Original
- 220 г - меко масло
- 300 г - пудра захар
- ядливи цветя -
- боровинки -
Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата, ваниловата паста и прясното мляко и оставете настрана.
В голяма купа сложете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте, прибавете мекото масло и разбийте с миксер. Налейте яйчената смес и смесете отново.
Смесете боровинките с царевичното нишесте и разбъркайте.
Намаслете 2 тави с размери приблизително 32х25 см, покрийте с хартия, намаслете и нея и поръсете с брашно.
Разпределете сместа в тавите, поръсете с боровинките и печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната, охладете напълно и махнете хартията.
За крема в купа сложете крем сиренето, мекото масло и пудрата захар и разбийте с миксер до пухкава смес. Прехвърлете в пош и оставете настрана.
С ринг нарежете блатовете и сглобете тортите. Гарнирайте с пресни боровинки ядливи цветя.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
