ПРОДУКТИ:
- 600 г - агнешко месо от бут, нарязано на хапки
- 2 скилидки - ситно нарязан чесън
- 1 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 - голяма глава лук
- 1 - тиквичка
- 1-2 - червени чушки
- 2 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
- сол и черен пипер - на вкус
- 800 г - пресни картофи
- 4-5 - смачкани скилидки чесън
- 3 с.л. - цели листа розмарин
- 3 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Към месото добавете зехтина, чесъна и 1 с.л. от розмарина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Оставете за поне 30 минути, за да се овкуси.
Към измитите картофи добавете скилидките чесън и листата розмарин, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Изсипете в плитка тава покрита с хартия за печене и разпределете на един ред.
Загрейте мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000 на функция Дълбоко замразени храни до 220 градуса. Печете картофите в долната част на фурната 35-45 минути, в зависимост от големината им, докато станат златисти и хрупкави.
Нарежете зеленчуците за шишовете на сравнително еднакви парчета, полейте със зехтин и овкусете със сол, черен пипер и останалия ситно нарязан розмарин. Подредете на 8 метални шиша, като редувате с месото.
Подредете ги в тава за печене AirFry AEG и сложете в средата на фурната 15 минути преди зададеното време на картофите да изтече.
Сервирайте топли, със свежа салата.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015