Агнешки шишчета със зеленчуци

и печени пресни картофи

ПРОДУКТИ:

  • 600 г - агнешко месо от бут, нарязано на хапки
  • 2 скилидки - ситно нарязан чесън
  • 1 с.л. - зехтин
  • 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
  • сол и черен пипер - на вкус
за зеленчуците
  • 1 - голяма глава лук
  • 1 - тиквичка
  • 1-2 - червени чушки
  • 2 с.л. - зехтин
  • 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
  • сол и черен пипер - на вкус
за картофите
  • 800 г - пресни картофи
  • 4-5 - смачкани скилидки чесън
  • 3 с.л. - цели листа розмарин
  • 3 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

 

 

Начин на приготвяне 

Към месото добавете зехтина, чесъна и 1 с.л. от розмарина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Оставете за поне 30 минути, за да се овкуси. 

Към измитите картофи добавете скилидките чесън и листата розмарин, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. 

Изсипете в плитка тава покрита с хартия за печене и разпределете на един ред. 

Загрейте мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000 на функция Дълбоко замразени храни до 220 градуса. Печете картофите в долната част на фурната 35-45 минути, в зависимост от големината им, докато станат златисти и хрупкави. 

Нарежете зеленчуците за шишовете на сравнително еднакви парчета, полейте със зехтин и овкусете със сол, черен пипер и останалия ситно нарязан розмарин. Подредете на 8 метални шиша, като редувате с месото. 

Подредете ги в тава за печене AirFry AEG и сложете в средата на фурната 15 минути преди зададеното време на картофите да изтече. 

Сервирайте топли, със свежа салата.

 

 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара