ПРОДУКТИ:
- 400 г - брашно
- 16 г - бакпулвер
- 1 ч.л. - сол
- 1 ч.л. - захар
- 150 г студено масло - нарязано на кубчета
- 270 мл - прясно мляко
- 1 с.л. - лимонов сок
- 500 г - ягоди
- 250 г - захар
- 40 мл - лимонов сок
Начин на приготвяне
Почистете и нарежете ягодите. Сложете в касерола, поръсете със захарта и оставете за 20 минути на стайна температура.
Добавете лимоновия сок, сложете на котлона и кипнете. Гответе 20-25 минути на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато соса се сгъсти. Изсипете в купа, сложете я в по-голяма купа с вода и лед и охладете.
Към прясното мляко добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете за 10 минути.
В кухненски робот сложете брашното, бакпулвера, солта и захарта и смелете. Добавете маслото и смелете отново до оформяне на трохи.
Прехвърлете в купа и налейте прясното мляко. Разбъркайте с вилица до оформянето на тесто. омесете за кратко и разстелете на правоъгълни. Сгънете на три, разточете отново и сгънете. Приберете в хладилник за 10 минути.
Разточете на лист с дебели на 2 см и изрежете с ринг. Подредете в тавата AEG тавата Easy2Clean и печете 17-20 минути, докато бисквитите станат златисти.
Сервирайте с крем сирене и ягодово сладко.
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015