Мини ябълкови пайове

с кардамон и канела

ПРОДУКТИ:

за тестото
  • 260 г - брашно
  • 100 г - студено масло нарязано на кубчета
  • 50 г - крем сирене
  • 4 с.л. - студена вода
  • 3 с.л. - смлян шамфъстък
за пълнежа
  • 2 обелени ябълки - нарязани на кубчета
  • 50 г - захар
  • 2 с.л. - смлян шамфъстък
  • 1/2 ч.л. - канела
  • 1/4 ч.л. - кардамон
за намазване
  • 1 - яйце
  • 1 с.л. - вода

Начин на приготвяне

В купа сложете брашното, добавете солта и шамфъстъка и разбъркайте. Прибавете маслото и с пръсти разтрийте с брашното. Прибавете крем сиренето и разбъркайте. Добавете водата, смесете и прехвърлете сместа на кухненския плот. Омесете за няколко минути, оформете на диск, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 20 минути. 

В купа сложете ябълките, прибавете захарта, шамфъстъка и подправките и разбъркайте. 

В включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 и загрейте до 200 градуса на програма Традиционно печене. 

Разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. и с ринг с диаметър около 7.5 см изрежете корите. Съберете тестото и отново разточете и изрежете отново, за да получите 12 кори. 

Напълнете корите с 1-2 ч.л. плънка, намажете с разбитото яйце и затворете пайовете, като притиснете добре. Подредете пайовете в AEG тавата Easy2Clean, намажете с разбитото яйце и печете 20 минути. 

Прехвърлете в чиния или плато, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара