ПРОДУКТИ:
- 260 г - брашно
- 100 г - студено масло нарязано на кубчета
- 50 г - крем сирене
- 4 с.л. - студена вода
- 3 с.л. - смлян шамфъстък
- 2 обелени ябълки - нарязани на кубчета
- 50 г - захар
- 2 с.л. - смлян шамфъстък
- 1/2 ч.л. - канела
- 1/4 ч.л. - кардамон
- 1 - яйце
- 1 с.л. - вода
Начин на приготвяне
В купа сложете брашното, добавете солта и шамфъстъка и разбъркайте. Прибавете маслото и с пръсти разтрийте с брашното. Прибавете крем сиренето и разбъркайте. Добавете водата, смесете и прехвърлете сместа на кухненския плот. Омесете за няколко минути, оформете на диск, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 20 минути.
В купа сложете ябълките, прибавете захарта, шамфъстъка и подправките и разбъркайте.
В включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 и загрейте до 200 градуса на програма Традиционно печене.
Разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. и с ринг с диаметър около 7.5 см изрежете корите. Съберете тестото и отново разточете и изрежете отново, за да получите 12 кори.
Напълнете корите с 1-2 ч.л. плънка, намажете с разбитото яйце и затворете пайовете, като притиснете добре. Подредете пайовете в AEG тавата Easy2Clean, намажете с разбитото яйце и печете 20 минути.
Прехвърлете в чиния или плато, поръсете с пудра захар и сервирайте.
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015