Американски трюфел

Брадли Купър играе изтерзан готвач-мегазвезда в Burnt

Винаги е забавно да откриваш трайните линии в кариерата на актьорите.

Понякога те са напълно въображаеми или косвени, или по-значими за наблюдателите и анализаторите, отколкото за самите актьори, но все пак е забавно.

Повелителят на кухнята

В България филмът ще се разпространява със заглавието - Повелителят на кухнята‬
Можете да го гледате от 23 октомври в кината.

Така че да се върнем назад 10 години към тогава 30-годишния Брадли Купър, тъкмо пожънал успехите от ролята си на Сак Лодж в Ловци на шаферки.

Тогава той още беше на години път от Ергенският запой и тъкмо предстоеше да напусне завинаги Наричана още, когато игра в продължилото само един сезон чудо Поверително от кухнята (заедно с Никълъс Брендан).

Шоуто беше базирано на едноименната книга на Антъни Бурдейн и в него Купър играеше Джак Бурдейн, живеещ на високи обороти, пристрастен към дрогата млад готвач-рокзвезда, получил шанса да поеме голям ресторант в Манхатън и да изгради наново кариерата си.

И ето ни сега в 2015, когато Купър играе Адам Джоунс като живеещ на високи обороти, пристрастен към дрогата млад готвач-рокзвезда, получил шанса да поеме голям ресторант в Лондон и да изгради наново кариерата си.

Burnt е история за това как един човек е имал всичко и го е изгубил, и най-голямата разлика между новия му филм и прекратеното му тв шоу е, че Адам Джоунс също така е издирван от някои хора, които ще го убият, ако отново започне да се занимава с ресторантски бизнес, което изглежда доста екстремно - и той преследва като бял кит трета звезда от Мишлен, което също звучи екстремно.

И все пак, Купър тъкмо е минал през трета номинация за Оскар и заради прозорливостта си да избира отлични режисьори със силен, емблематичен стил, е влязъл във фантастична серия.

Burnt изглежда ще продължи тенденцията Купър да играе герои с крайно променливи настроения, които му дават доста възможности да се разкрие на екрана, и няма как да не харесаме неговата дързост.

Първият трейлър на филма, който първоначално се е наричал просто Chef, след което е бил преименуван на Adam Jones, преди да получи сегашното си заглавие, демонстрира стремежа към перфекционизъм у прочутия ресторантьор, игран от Купър.

Реклама

 

“Не искам ресторантът ми да е място, където хората идват да се нахранят,” заявява той в изобилстващия от все едно извадени от Instagram кадри на храна трейлър.

“Искам хората да сядат на тази маса и да им призлява от копнеж по храната.”

След като съсипва кариерата си заради арогантност и наркотици, Джоунс се амбицира да си върне предишната слава и да я надмине, заявявайки: “Може би просто го исках адски силно, и когато го получих, не знаех как да го задържа”.

Освен големия акцент под формата на пищни кадри на атрактивно приготвени и стилизирани ястия, филмът разчита и на силен звезден актьорски състав, като в него присъстват съпругата на Купър от Американски снайперист Сиена Милър, Джейми Дорнан, Ума Търман, Ема Томпсън, Алиша Викандер, Омар Си и Даниел Брюл.

Режисьор е Джон Уелс, чийто последен филм беше силната драма-претендент за Оскар - Август: окръг Осейдж, а сценарист е Стивън Найт, който стоеше зад скорошния трилър с Том Харди Лок.

Твърди се, че подготовката на Купър за снимките на филма е включвала както специално обучение при Гордън Рамзи, така и печене на бургери в Burger King.

Повелителят на кухнята - трейлър

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Guardian, Variety, Wired

20.08.2015 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара