6 грешки, които допускате с кухненския робот
Време е да направите този елегантен настолен уред ваш пръв помощник в печивата
1. Непрочитане на ръководството за потребителя
Не използвайте уреда, без да сте се консултирали с ръковоството за употреба и поддръжка.
То ще ви информира колко килограма брашно може да поеме наведнъж той - и ще ви помогне да прецените дали да удвоите (или дори утроите) обемите от рецептите.
2. Игнориране на разстоянието от накрайниците на миксера до купата
Най-ниската точка на бъркалките не бива да докосва дъното на купата, но и не бива да бъде твърде далеч от него.
Правилното определяне на това разстояние означава по-добро смесване и по-малко спирания, за да изгребвате с шпатулата. Проверете в ръководството за инструкции как да коригирате позицията.
Реклама
3. Стартиране на висока скорост
За да избегнете разпръскване, винаги започвайте да смесвате на ниска скорост, и едва после повишавайте скоростта.
4. Стъргане по време на работа с кухненския робор
Не се изкушавайте да използвате шпатула, докато уредът е включен — дори и в рецептата да пише да изгребвате постоянно, докато разбивате.
Ако не спрете първо кухненски робот, шпатулата може да попадне между бъркалките и да ги изкриви.
5. Забравянето да охладите купата и бъркалките
Когато те са студени, това ще ви помогне да разбиете най-богатата и пухкава сметана.
6. Не-отърсването на остатъка от смес
След като приключите с работа, вдигнете леко бъркалките над повърхността на сместа и пуснете уреда - първо на ниска, а после и на висока скорост, за да отърсите чрез центробежна сила натрупалия се по тях остатък от сместа.
Рулца от тиквички с Philadelphia
13.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015