Агнешки котлети с паста от розмарин
... и прекрасни печени картофи
ПРОДУКТИ:
- Агнешки котлети - 4 броя
- Пресен розмарин - 2-3 клонки
- Чесън - 3-4 скилидки
- Зехтин - 1 с.л.
- Черен пипер и сол - На вкус
- Пресни картофи - 700 г
- Червен лук - 2 глави
- Чесън - 4-5 скилидки
- Шалот - 1 глава
- Пресен розмарин - 2 клонки
- Прясна мащерка - 3-4 клонки
- Зехтин - 3 с.л.
- Черен пипер и сол - На вкус
Goodlife.bg - Агнешки котлети
Начин На Приготвяне
-
1
Започнете с гарнитурата
В купа сложете нарязаните на едри парчета измити картофи. Добавете обеленият лук, разрязан на четири и целите скилидки чесън. Сложете билките и полейте със зехтина. Разбъркайте добре, за да се намаслят вскички зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер.
-
2
Изпечете до златисто
Сложете в подходящ съд и печете 40-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
-
3
Приговете пастата за котлетите
Извадете котлетите от хладиника поне 30 минути преди готвене.В хаван слоцете листенцата розмарин и едро нарзания чесън. Посолете и прибавете зехтина. Намачкайте добре до получаването на паста.
-
4
Овкусете месото
Посолете и подправете котлетите с черен пипер. Намажете котлетите от двете страни.
-
5
Запържете мазнината на котлетите
Загрейте тиган с незалепващо покритиена средно силен огън. Сложете малко зехтин и поставете котлетите в тигана с мазната страна надолу, за да може да се стопи и карамелизира.
-
6
Изпържете котлетите от двете страни
Гответе около 3-4 минути, след това гответе 3 минути от едната и 2-3 минути от другата страна в зависимост от дебелината, без да увеличаване котлона. Извадете и оставете да починат за 2-3 минути.
-
7
Поднесете топли
Поднесете котлетите топли с изпечените зеленчуци.