Братята Адриа откриват нов ресторант на 30 юни

Heart в Ибиса

На 30 юни братята Адриа - Феран и Албер и създателят на Cirque Du Soleil Гай Лалиберте ще открият нов ресторант в Ибиса.

"Heart ще промени парадигмата в света на забавленията, храната и изкуството. Аз познавам този свят и знам, че няма нищо подобно на него", заявява Феран Адриа пред Еldia.es.

"От 12 години с брат ми Алберт се опитваме да направим проект с Лалиберте. Запознахме се с него през 2001 година при участието ни в шоуто "Joy". След това шоу промених представа си за "концепцията за щастие".

През тези години имахме няколко възможности да направим нещо заедно - хотел в Ню Йорк, хотел в Полинезия, но поради различни причини това така и не се осъществи."

За Албер Адриа реализирането на Heart е кулминация на кариерата му. 

"Мечтата се сбъдна", казва Албер.

Феран Адриа припомня, че след затварянето на El Bulli брат му Албер е стартирал проекта El Barri в Барселона, който е "променил идеята за готварското прет-а-порте".

"Heart ще бъде еволюция на El BarriТова е нова концепция, в която Албер е Ин и Ян. Той е в основата на всичко, защото аз се пенсионирах и работя с моята фондация "Bulli Foundation". Този проект е на Албер, аз ще помагам ако има нужда", казва още Феран.

Албер добавя още детайли за Heart като заявява, че проектът ще се проявява в три измерения - артистично, кулинарно и музикално.

"Когато отворим ресторанта трите елемента ще се комбинират и ще видим дали ще се получи магията между изкуството на живо и гастрономията. 

Хората трябва да разберат, че това е вечерно шоу и че всяко събитие си има своето време и ритъм", обяснява Албер Адриа за трите зони на Heart, който е разделен на тераса, основна зала (за вечеря) и клуб.

Феран Адриа допълва, че още от самото начало подходът им е бил "да не правим просто един ресторант“.

Според Адриа, "свободата", която остров Ибиса вдъхва, е в основата на концепцията.

В Heart посетителите ще плащат входна такса от 80 евро, която включва храна и напитки.

"Колко повече свобода да им дадем? Яж каквото и колкото искаш", казва Феран Адриа, като отбелязва, че за тях е било важно, проектът да е достъпен за хората.

"Хората си мислят, че това е скъпо, но входът тук е минимумът – 80 евро, с включени напитки. Толкова струва хотел с една звезда в Лондон", завършва Адриа.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара