
На 30 юни братята Адриа - Феран и Албер и създателят на Cirque Du Soleil Гай Лалиберте ще открият нов ресторант в Ибиса.
Presentación @HeartIbiza, a partir del 1 de julio podrás experimentar la colisión creativa de comida, música y arte pic.twitter.com/bJoE5hGa5I
— Ferran Adrià (@ferranadria) June 1, 2015
"Heart ще промени парадигмата в света на забавленията, храната и изкуството. Аз познавам този свят и знам, че няма нищо подобно на него", заявява Феран Адриа пред Еldia.es.
"От 12 години с брат ми Алберт се опитваме да направим проект с Лалиберте. Запознахме се с него през 2001 година при участието ни в шоуто "Joy". След това шоу промених представа си за "концепцията за щастие".
През тези години имахме няколко възможности да направим нещо заедно - хотел в Ню Йорк, хотел в Полинезия, но поради различни причини това така и не се осъществи."
За Албер Адриа реализирането на Heart е кулминация на кариерата му.
"Мечтата се сбъдна", казва Албер.
Феран Адриа припомня, че след затварянето на El Bulli брат му Албер е стартирал проекта El Barri в Барселона, който е "променил идеята за готварското прет-а-порте".
"Heart ще бъде еволюция на El Barri. Това е нова концепция, в която Албер е Ин и Ян. Той е в основата на всичко, защото аз се пенсионирах и работя с моята фондация "Bulli Foundation". Този проект е на Албер, аз ще помагам ако има нужда", казва още Феран.
Albert Adrià, @ferranadria y Guy Laliberté @Cirque lucen su corazón gastrofestivo @HeartIbiza http://t.co/laebdDTf7Q pic.twitter.com/JgSOVmRRzB
— Rosa Rivas (@GastroRosaRivas) May 30, 2015
Албер добавя още детайли за Heart като заявява, че проектът ще се проявява в три измерения - артистично, кулинарно и музикално.
"Когато отворим ресторанта трите елемента ще се комбинират и ще видим дали ще се получи магията между изкуството на живо и гастрономията.
Хората трябва да разберат, че това е вечерно шоу и че всяко събитие си има своето време и ритъм", обяснява Албер Адриа за трите зони на Heart, който е разделен на тераса, основна зала (за вечеря) и клуб.
Феран Адриа допълва, че още от самото начало подходът им е бил "да не правим просто един ресторант“.
Според Адриа, "свободата", която остров Ибиса вдъхва, е в основата на концепцията.
В Heart посетителите ще плащат входна такса от 80 евро, която включва храна и напитки.
"Колко повече свобода да им дадем? Яж каквото и колкото искаш", казва Феран Адриа, като отбелязва, че за тях е било важно, проектът да е достъпен за хората.
"Хората си мислят, че това е скъпо, но входът тук е минимумът – 80 евро, с включени напитки. Толкова струва хотел с една звезда в Лондон", завършва Адриа.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
