ПРОДУКТИ:
- 1 - авокадо
- 1 - манго
- 300 г - крем сирене Philadelphia Herbs
- 1/2 глава - червен лук
- 1 червено чили - нарязано на колелца
- 2 с.л. - зехтин
- сок от - 1/2 лайм
- сол - на вкус
- 500 г - почистени скариди
- 1 червено чили - нарязани на тънки колелца
- 2 скилидки чесън - нарязан на тънки филийки
- 2 с.л. - зехтин
- сок от - 1/2 лайм
- 30 г - масло
- сол и черен пипер - на вкус
- листа - кориандър
Начин на приготвяне
В кухненски робот сложете едро нарязания лук и чилито и смелете. Прибавете нарязаните на кубчета манго и авокадо, крем сиренето, сол и сока от лайм и смелете го гладка паста.
Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Загрейте зехтина в широк тиган. Сложете чесъна, чилито и скаридите и гответе 1-2 минути. Посолете, полейте със сока от лайм и и маслото. Разбъркайте, гответе още около минута и свалете съда от котлона.
Разпределете крема в купички и подредете скаридите по ръба на купичката. Добавете резен лайм и поръсете с листа кориандър.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015