Пикантни скариди и крем с Philadelphia

и авокадо

 

ПРОДУКТИ:

за крема
  • 1 - авокадо
  • 1 - манго
  • 300 г - крем сирене Philadelphia Herbs
  • 1/2 глава - червен лук
  • 1 червено чили - нарязано на колелца
  • 2 с.л. - зехтин
  • сок от - 1/2 лайм
  • сол - на вкус
за скаридите
  • 500 г - почистени скариди
  • 1 червено чили - нарязани на тънки колелца
  • 2 скилидки чесън - нарязан на тънки филийки
  • 2 с.л. - зехтин
  • сок от - 1/2 лайм
  • 30 г - масло
  • сол и черен пипер - на вкус
за сервиране
  • листа - кориандър

Начин на приготвяне

В кухненски робот сложете едро нарязания лук и чилито и смелете. Прибавете нарязаните на кубчета манго и авокадо, крем сиренето, сол и сока от лайм и смелете го гладка паста. 

Прехвърлете в купа и оставете настрана. 

Загрейте зехтина в широк тиган. Сложете чесъна, чилито и скаридите и гответе 1-2 минути. Посолете, полейте със сока от лайм и и маслото. Разбъркайте, гответе още около минута и свалете съда от котлона. 

Разпределете крема в купички и подредете скаридите по ръба на купичката. Добавете резен лайм и поръсете с листа кориандър. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара