ПРОДУКТИ:
- 100 г - студено масло
- 200 г - бяло брашно
- 100 г - Philadelphia Original
- 100 г - бадемово брашно
- 1 1/2 с.л. - захар
- 1 яйце -
- 300 г - Philadelphia Original
- 70 г - пудра захар
- 150 г - рикота
- 1 ч.л. - ванилова паста
- кора от - 1 лайм
- сок от - 1/2 лайм
- малини -
- боровинки -
- мента -
Начин на приготвяне
В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и захарта и смелете. Добавете нарязаното на кубчета масло и крем сиренето и смелете до оформянето на тесто. прехвърлете на кухненския плот, оформете на топка, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути.
Върху набрашнен плот разточете охладеното тесто на кора в дебелина около 3 мм, изрежете кръгчета, които да паснат на формите за печене и притиснете леко с пръсти. Подредете ги в тава за печене, надупчете с вилица и печете 12-15 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете напълно.
За пълнежа в купа изсипете крем сиренето. Добавете рикотата, пудрата захар и ваниловата паста и сока и кората от лайм. Разбъркайте с шпатула до пълното смесване на продуктите и дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Прехвърлете крема в пош и напълнете охладените основи за тарталетите. Всяка гарнирайте с малини, боровинки и листа мента.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015