
ПРОДУКТИ:
- 80 мл - топла вода
- 1/4 ч.л. - шафран
- 90 мл - хладко прясно мляко
- 2 ч.л. - мая
- 400 г - брашно
- 1 - яйце
- 3 с.л. - зехтин
- 1 ч.л. - сол
- 1 с.л. - зехтин
- 250 г - нарязан на филийки лук
- 1/2 ч.л. - сол
- 120 г - грюер
- 120 г - прошуто
- 1 опаковка (300 г) - Philadelphia Herbs XXL
- 40 г - печени орехови ядки
- 1 яйце - за намазване
Начин на приготвяне
В купичка сложете шафрана, залейте с водата и оставете за 5 минути.
В купата на кухненски робот с приставка гребло сложете водата с шафран, млякото, маята и 1/3 от брашното разбъркайте на ниска скорост, докато продуктите се смесят. Покрийте с кърпа и оставете за 20 минути.
Сложете приставката за тесто, добавете останалото брашно, яйцето, зехтина и солта и месете на ниска скорост 3-5 минути. Увеличете скоростта и месете още 6-7 минути, докато тестото се събере на куката и стане гладко и еластично.
Загрейте зехтина в широк тиган на средно силен огън. Сложете лука, посолете и гответе 10 минути, като разбърквате често. Намалете котлона и гответе 35-40 минути, като разбърквате често, докато омекне и стане с карамелен цвят. Извадете и охладете.За карамелизирания лук
Прехвърлете в намаслена купа, покрийте с фолио и приберете в хладилник за 12 часа.
Извадете тестото хладилника на стайна температура за 30 минути.
Върху леко набрашнен плот разточете на правоъгълник с размери приблизително 50х30 см.
Намажете с Philadelphia Herbs,като оставите непокрити 2 см по едната дълга страна.
Поръсете с настърганото сирене, равномерно разпределете лука, поръсете с орехите и подредете прошутото.
Навийте на руло, оставете ръба отдолу и притиснете леко, за да залепне. Разтеглете леко, свържете двата края с мокри пръсти и притиснете, за да запечатате, оформяйки кръг.
Прехвърлете върху хартия за печене и в центъра поставете намаслена от външната страна кръгла форма с диаметър около 18 см, за да остане формата на хляба правилна.
Покрийте с фолио и оставете на топло да втаса за 45 минути.
С ножица под 45 градуса ъгъл нарежете хляба на филийки с дебелина около 2 см., като издърпате всяка леко навън, за да се покаже повече от пълнежа.
Покрийте отново и оставате да втаса за 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тестото с разбит с малко вода жълтък и печете 40-45 минути, докато хляба стане златист и хрупкав. Ако започне да потъмнява прекалено много, покрийте с фолио.
Извадете от фурната и охладете за 10 минути, преди да разрежете.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
