Риба в маслен сос

със салата и картофки

ПРОДУКТИ:

  • 2 филета - бяла риба
  • 3 с.л. - брашно
  • 3 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
за соса
  • 70 г - масло
  • 1 с.л. - брашно
  • 100 мл - бяло вино
  • 2 с.л. - ситно нарязан магданоз
  • сок от - 1/2 лимон
  • 1 скилидка - пасиран чесън
  • кора от - 1 лимон
  • 3 с.л. - каперси

Начин на приготвяне

Подсушете рибата, срежете филетата на две, посолете, подправете с черен и оваляйте в брашното. Изтръскайте излишното и оставете настрана.

В купичка смесете брашното и 20 г от маслото, и стрийте с ръце до получаването на трохи. 

Загрейте тиган с незалепващо покритие AEG и налейте зехтина. Изпържете рибата за 2-3 минути на страна и извадете от съда.

В същия тиган сложете чесъна и гответе 20-30 секунди. Налейте виното, разбъркайте и оставете за 1-2 минути, докато се редуцира наполовина. Прибавете брашното с масло, останалото масло и разбъркайте до получаването на емулсия. Добавете лимоновия сок и каперсите, лимоновата кора и магданоза и разбъркайте. 

В чиния за сервиране сложете 2 парчета риба и полейте с масления сос. Добавете зелена салата и пържени картофки и поднесете веднага. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара