ПРОДУКТИ:
- 2 филета - бяла риба
- 3 с.л. - брашно
- 3 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 70 г - масло
- 1 с.л. - брашно
- 100 мл - бяло вино
- 2 с.л. - ситно нарязан магданоз
- сок от - 1/2 лимон
- 1 скилидка - пасиран чесън
- кора от - 1 лимон
- 3 с.л. - каперси
Начин на приготвяне
Подсушете рибата, срежете филетата на две, посолете, подправете с черен и оваляйте в брашното. Изтръскайте излишното и оставете настрана.
В купичка смесете брашното и 20 г от маслото, и стрийте с ръце до получаването на трохи.
Загрейте тиган с незалепващо покритие AEG и налейте зехтина. Изпържете рибата за 2-3 минути на страна и извадете от съда.
В същия тиган сложете чесъна и гответе 20-30 секунди. Налейте виното, разбъркайте и оставете за 1-2 минути, докато се редуцира наполовина. Прибавете брашното с масло, останалото масло и разбъркайте до получаването на емулсия. Добавете лимоновия сок и каперсите, лимоновата кора и магданоза и разбъркайте.
В чиния за сервиране сложете 2 парчета риба и полейте с масления сос. Добавете зелена салата и пържени картофки и поднесете веднага.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015