Какво не знаете за британците

20 неща за хората в Обединеното кралство

Великобритания е богата на много прекрасни особености, които сме възприели от филмите, телевизията и други подобни.

Дали обаче всички британци са контета?

Дали всички те пият чай и обожават кралицата?

Дали всички живеят в провинцията и ходят на лов за лисици?

Отговорът естествено е отрицателен. Има обаче 20 неща за британците, които може и да не сте подозирали преди първото си посещение в Обединеното кралство…

Ето ги:

Те наистина се дразнят, ако заставате от лявата страна на ескалатора...

... защото изпускането на влака, дори и следващият да пристига след само 30 секунди, е нещо много сериозно за британеца.

В прав текст

Когато британците казват, че "Няма проблем", всъщност има, и още как.

Когато казват, че "Няма проблем", всъщност има, и още как. Общо взето сериозно сте ги разстроили.

Ако работите в офис с британци, те ще ви обичат цял живот, ако носите печени лакомства.

Като общо правило, британците ценят искреността; странно, но по-често те ви се сърдят, ако се опитвате да предпазвате чувствата им, като им говорите полуистини.

Повечето от тях имат двойнствено отношение към сарказма. Все пак си заслужава да внимавате за него.

Ако денят е слънчев, бъдете готови в средата на следобеда за мрънкане, когато те решат, че е "прекалено горещо".

Те са внамиачени по Twister и Calippo, когато времето се затопли. Никога не сте чували за тях? Спокойно; това са само плодови ледени близалки.

Те са доста резервирани, докато не започнат да се леят вино и бира; тогава започва нецензурният език и оглушителният смях. Не излизайте с родителите си вечер в компанията на подпийнал британец.

Те приемат безкомпромисно вегетарианците и веганите; Великобритания е отлично място за хората, които не обичат да вкусват месо.

Всички те са тайно засегнати от представянето на британците в "Денят на независимостта" (и това е напълно оправдано).

Голямата английска закуска е нещо прелестно; не бърчете нос при вида й. Целта е да изядете толкова много, че временно да забравите за махмурлука.

Когато правите комплимент на британец, не се изненадвайте, ако той въздъхне и изглежда леко смутен от коментарите ви. Той е възприел думите ви и всъщност е доволен. Повярвайте ни.

Британците предпочитат горещи напитки, но не са толкова обезумели по чая. Много британци имат симпатии към еспресото, а и зеленият чай също е на почит.

Те обичат да си носят опакован обяд в офиса, и да говорят как това им е спестило "адски много пари", докато същевременно харчат цяло състояние в близкия пъб с колегите си.

Те изглежда мразят чуждите деца, като същевременно са неспособни да видят недостатъците на своите собствени. Те обаче държат много на дисциплината. Британските деца обикновено се държат доста прилично.

Вярно е, че имат слабост към конфитюра, девънширския крем и кифличките. И вие ще придобиете тази слабост.

През повечето време те изглежда предпочитат животните пред хората; особено котките. Британците обожават котки.

Те са големи пиячи - и не се притесняват да пият до степен да повръщат, след което да продължат. Любимите им неща за похапване в пъба са чипс и... кхм, свински обрезки. Които представляват пържени във фритюрник и осолени парчета свинска мазнина.

Те нямат нищо против да ги наричат задръстени - всъщност дори донякъде харесват това определение. Ако обаче ги наречете тесногръди, ще налетят на бой.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Columbus Direct

28.03.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара