Източник: Pexels.com

Навиците на парижани, които ще възприемете 'за час'

Tайни начини да се впишете сред парижаните

Ако търсите тайни начини да се впишете сред парижаните, то комикът Оливие Жиро е точният човек да ви разкрие как.
 
Той е основна фигура в парижката театрална сцена от години с хитовата си комедия "Как да станем парижани за един час" - шоу, което досега е гледано от 500 000 зрители (и което гостува в парижката концертна зала "Олимпия" тази седмица).
 
Жиро обещава на зрителите си по-добро разбиране на този най-мистериозен вид хора, съвети, които ще се харесат на туристите, парижаните и особено емигрантите, които се опитват да заживеят във френската столица.
 
"Трудно е за емигрантите да живеят в Париж," споделя той преди съботното представление.
 
"Те се шокират от поведението на парижаните, но обичат града, храната, начина на живот. И те добре знаят, че французите не говорят добре английски - но това изобщо не ги вълнува."
 
Той обаче предупреждава, че първите впечатления не винаги отговарят на реалността, и че има много детайли, скрити под повърхността.
 
"Парижаните понякога са студени, и приемат срещите с хора като пилеене на време. Но след като ги опознаете, те са доста мили и много се гордеят с града, модата и архитектурата."
 
Добре, все пак как емигрант (или турист) да се държи повече като парижанин? Ето няколко съвета от Жиро.  
 
1. Не отстъпвайте седалката си в метрото
 
Последното, което би трябвало да правите в Париж, е да отстъпвате скъпоценната седалка в метрото, казва Жиро.
 
"Не я отстъпвайте дори и на бременни жени, защото не е ваша вината, че тя е бременна. Забавлявала се е, сега си плаща," шегува се той.
 
А, и единственият момент, в който би трябвало да помислите за това да се усмихнете на някого, е когато възрастна дама ви се усмихне първа. "Тя иска вашата седалка, така че й се усмихнете и продължете да си седите," казва той.
 
Не се усмихвайте на никой друг и просто ще ви гледат все едно сте луд.

2. Отказвайте помощ по време на пазаруване
 
В магазин, когато продавачът-консултант ви предложи помощ, дори и не го поглеждайте. Вдигнете ръка и кажете "Non, je regarde". Преводът на това е "Я ми се разкарай от главата", казва Жиро.
 
Както можете да видите в клипа по-долу, парижаните имат много различен метод на пазаруване в сравнение с американците.

Как пазаруват французите3. Обличайте се в черно

 
"Всички парижани носят черно, и мъжете, и жените," казва той. "Ако са малко луди, някои хора добавят и сиво."
 
Друг задължителен аксесоар е шалът, дори и навън да е зверски горещо.

4. Не изпитвайте потребност да имитирате оргазъм
 
Жиро коментира, че няма нужда да имитирате оргазъм, ако сте жена в Париж. Всъщност в шоуто си той съветва жените да не правят нищо повече освен учудено да повдигнат вежда.
 
5. Не се опитвайте да се сприятелите със сервитьора
 
Не очаквайте да бъдете крал, когато става въпрос за обслужване в заведение в Париж, твърди Жиро. Каквото и да правите, не казвайте "бонжур" на сервитьора, когато той (най-после) дойде.
 
Приключете възможно най-бързо разговора и не си правете труда да се оплаквате от каквото и да е - особено от обслужването. Единственият начин да направите сервитьора ваш най-добър приятел, е като оставите щедър бакшиш.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара