ПРОДУКТИ:
- 150 г - бял шоколад
- 1 опаковка - крем сирене Philadelphia Original XXL
- 150 г - захар
- 2 ч.л. - ванилов екстракт
- кора от - 1 портокал
- 1 с.л. - портокалов сок
- 240 мл - пълномаслена сметана
- 90 г - меко масло
- 90 г - тъмно кафява захар
- 100 г - меласа
- 1 - жълтък
- 240 г - брашно
- 1 с.л. - какао
- 1/2 ч.л. - сода за хляб
- 1 ч.л. - джинджифил
- 1/2 ч.л. - канела
- щипка - карамфил
- щипка - сол
- щипка - черен пипер
- 250 г - микс горски плодове
- 50 мл - червено вино
- 2 с.л. - захар
- 1/2 ч.л. - канела
- 1/2 ч.л. - кардамон
- 1/4 ч.л. - индийско орехче
- 1/4 ч.л. - джинджифил
- сок и кора от - 1 портокал
- захаросани червени боровинки -
- клонки пресен розмарин -
Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на джинджифиловите човечета. В купа сложете маслото, захарта и меласата. Разбийте, добавете жълтъка и смесете.
В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, какаото и подправките. На части добавете към сместа с маслото и разбийте до пълното смесване на продуктите.
Прехвърлете върху кухненския плот и омесете. Поръсете с брашно и разточете на кора с дебелина около 4-5 мм.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Изрежете с резец за сладки 8-9 човечета и подредете в тава покрита с хартия за печене.
Омесете отново останалото тесто, разточете на кора и сложете в тавата до човечетата. Загрейте фурната до 190 градуса. Печете бисквитките 9-10 минути и охладете.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрана.
В купа сложете крем сиренето Philadelphia, пудрата захар, ваниловият екстракт, портокаловите сок и кора и разбийте с миксер до гладка паста за 3-4 минути.
Прибавете охладения шоколад и прехвърлете в голяма купа.
В купа сложете сметаната и разбийте до меки връхчета. На части я прибавете към сместа с крем сирене и разбъркайте с шпатула.
В малка касерола сложете всички продукти за плодовия сос, покрийте с капак и гответе на ниска температура 7-10 минути. Свалете от котлона и охладете.
В чаши за сервиране разпределете натрошеното изпечено тесто. С лъжица или пош сложете чийзкейк сместа и приберете в хладилник за 2-3 часа или цяла нощ.
Преди сервиране гарнирайте с плодовия сос, джинджифилово човече и захаросани боровинки. Поставете клонка розмарин и сервирайте.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015