AEG предлага множество аксесоари за готвене, които да помогнат на потребителите да са много по-уверени, креативни и успешни в приготвянето на храна за себе си и близките си.
Такъв аксесоар е и Уок тиган AEG Fusion WOK. С тигана Fusion Wok запазвате свежия вкус и аромати на продуктите благодарение на бързото готвене. Задушавате и запържвате всичко с предимствата на готвенето с уок, но със скоростта, енергийната ефективност и контрола на температурата на съвременната индукционна технология.
Готви умно с AEG: Нудли с пилешко и зеленчуци
ПРОДУКТИ:
- 2 броя - пилешки гърди, нарязани на филийки с дебелина около 1/2 см
- 2 с.л. - мирин
- 1 с.л. - царевично нишесте
- 2 с.л. - сусамово олио
- 1/2 ч.л. - сол
- 1 брой - пак чой, наряза на едро
- 3-4 - малки моркова, разрязани на четири
- 2 см - джинджифил, на тънки пръчици
- 1 - червено чили, на тънки пръчици
- 2 с.л. - фъстъчено оли
- 1 с.л. - сос от стриди
- 1 опаковка - гъби шимеджи
- 200 г - удон нудли
- 1 стрък - пресен лук
- 1 ч,л. - запечен сусам
- 1/2 ч.л. - пипер торагаши
Начин на приготвяне
Поставете върху индукционния плот основата и отгоре сложете уок тигана.
Сложете парчетата пилешко с купа и добавете 1 с.л. мирин, сусамовото олио, царевичното нишесте и солта, разбъркайте и оставете настрана.
Сгорещете уок тигана, сложете 1 с.л. фъстъченото олио и добавете пилето. Гответе при непрекъснато бъркане около 2-3 минути, докато се зачерви. Извадете в купа и оставете настрана.
Сложете още малко фъстъчено олио и добавете морковите, чилито и джинджифила. Добавете пак чой и налейте 50 мл вода. Гответе 2-3 минути, върнете пилето в тигана, добавете нудлите и разбъркайте.
Сложете гъбите, останалия мирин и соса от стриди. Разбъркайте, гответе 3-4 минути и свалете съда от котлона.
Сервирайте с пресен лук, сусам и тогараши.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015