Нудли с пилешко и зеленчуци

приготвени с AEG Fusion WOK

AEG предлага множество аксесоари за готвене, които да помогнат на потребителите да са много по-уверени, креативни и успешни в приготвянето на храна за себе си и близките си. 

Такъв аксесоар е и Уок тиган AEG Fusion WOK. С тигана Fusion Wok запазвате свежия вкус и аромати на продуктите благодарение на бързото готвене. Задушавате и запържвате всичко с предимствата на готвенето с уок, но със скоростта, енергийната ефективност и контрола на температурата на съвременната индукционна технология.

Готви умно с AEG: Нудли с пилешко и зеленчуци

ПРОДУКТИ:

  • 2 броя - пилешки гърди, нарязани на филийки с дебелина около 1/2 см
  • 2 с.л. - мирин
  • 1 с.л. - царевично нишесте
  • 2 с.л. - сусамово олио
  • 1/2 ч.л. - сол
  • 1 брой - пак чой, наряза на едро
  • 3-4 - малки моркова, разрязани на четири
  • 2 см - джинджифил, на тънки пръчици
  • 1 - червено чили, на тънки пръчици
  • 2 с.л. - фъстъчено оли
  • 1 с.л. - сос от стриди
  • 1 опаковка - гъби шимеджи
  • 200 г - удон нудли
за сервиране
  • 1 стрък - пресен лук
  • 1 ч,л. - запечен сусам
  • 1/2 ч.л. - пипер торагаши

Начин на приготвяне

Поставете върху индукционния плот основата и отгоре сложете уок тигана. 

Сложете парчетата пилешко с купа и добавете 1 с.л. мирин, сусамовото олио, царевичното нишесте и солта, разбъркайте и оставете настрана.

Сгорещете уок тигана, сложете 1 с.л. фъстъченото олио и добавете пилето. Гответе при непрекъснато бъркане около 2-3 минути, докато се зачерви. Извадете в купа и оставете настрана. 

Сложете още малко фъстъчено олио и добавете морковите, чилито и джинджифила. Добавете пак чой и налейте 50 мл вода. Гответе 2-3 минути, върнете пилето в тигана, добавете нудлите и разбъркайте.

Сложете гъбите, останалия мирин и соса от стриди. Разбъркайте, гответе 3-4 минути и свалете съда от котлона. 

Сервирайте с пресен лук, сусам и тогараши.

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара