ПРОДУКТИ:
- 2 ципури - по 500 г
- 1/2 връзка - девесил
- 1 лимон -
- сол - на вкус
- 1 (400 г) - консерва домати
- 1 голяма глава бял лук - нарязан на филийки
- 1 голяма глава червен лук - нарязан на филийки
- 3 големи скилидки чесън - нарязан на филийки
- 3 големи червени чушки - нарязани на кубчета
- 5-6 с.л. - зехтин
- 80 мл - бяло вино
- 1 с.л. - захар
- 15-16 маслини - без костилка
- ленти кора - от 1 лимон
- 1/2 връзка - девесил
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
В широк тиган с незалепващо покритие AEG загрейте половината зехтин и запържете лука с малко сол за 13-15 минути на слаб огън. Прибавете чушките и чесъна и гответе още 10 минути.
Увеличете температурата, налейте виното и оставете за 2 минути да се изпари алкохола.
Добавете доматите, лимоновата кора и захарта, кипнете, намалете котлона и гответе 20 минути.
Почистете перките на рибата и подсушете. Направете плитки разрези от двете страни.
Посолете вътрешността разпределете лимона и девесила и посолете и отвън.
В включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 и загрейте до 200 градуса на програма Традиционно печене. Изсипете доматения сос в подходяща тава, сложете смачканите маслини и отгоре поставете рибата. Полейте с останалия зехтин и печете 25-30 минути, като за последните 5 минути пуснете фурната на функция грил.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015