Източник: www.georgianastasov.com

Грешките на туристите в Италия

Какви бяха вашите грешки?

Италия е една от най-посещаваните дестинации в света, което я прави много достъпна, но и изобилстваща от туристи в определено време от годината. Въпреки че повечето италиански градове са дружелюбни към посетителите, има някои клопки, в които туристите попадат доста често.

Избягвайте тези разпространени грешки в планирането на пътуванията си, за да направите следващото си пътешествие до Италия максимално приятно.

Не се опитвайте да видите всичко

Реклама

 

Изкусително е да се стремите да видите всичко по време на почивка. Много посещаващи Италия туристи пробват да посетят дълъг списък от градове само за седмица-две, като повечето профучават по основния туристически коридор, включващ Милано, Венеция, Флоренция (и Пиза), плюс Рим.

Това може и да е възможно, но е най-добре да се концентрирате само върху една-две дестинации и наистина да им се насладите, вместо да бързате, за да изпълните дълъг списък, прекарвайки повече време в наетата кола, отколкото в кафенета и музеи.

Ако времето ви е ограничено, мислете как да опростите нещата, посещавайки само две места, примерно Рим и Флоренция, или Венеция и Милано, вместо да се стремите да успеете и за четирите!

Можете да пораздвижите нещата с дневни пътувания наоколо.

Ако си организирате прекалено натоварено пътешествие до Италия, ще пропуснете всички малки неща, които правят всеки град уникален, и няма да се насладите на спокойния начин на живот, с който е прочута страната.

Прекалено натовареният график ви излага на риск и от повече закъснения и други неудобства, които могат да ограничат времето ви и да нарушат строгото ви разписание. За 7-10-дневна почивка, концентрирайте се върху два града и прекарайте времето, като видите всичко, което те могат да предложат.

Не следвайте другите туристи

Италия е пълна със “задължителни” места като наклонената кула в Пиза и т.н. Тези места не случайно са прочути, но това означава, че те са и пренаселени и там цари голямо оживление.

Въпреки че със сигурност трябва да планирате да посетите някои емблематични места по време на пътуването, балансирайте тези туристически "горещи точки" с по-локални (и спокойни) дестинации.

Добра идея е да предвидите свободно време (дори то да е само час-два) всеки ден, в което да бродите по улиците, отворени за всичко, на което може да попаднете, и да се възползвате от препоръките за храна, шопинг и места за посещения, които получавате междувременно от местните хора.

Вероятно ще откриете, че баристата в кафенето, служителят на рецепцията на хотела или продавачът на пазара могат да ви предложат някои безценни идеи, които няма да откриете в пътеводителя си.

Не изпускайте от поглед ценните си вещи

Като цяло, Италия е много безопасно място за пътувания. Има много малко престъпления и отношението към туристите е добро. И все пак джебчийството не е рядкост, особено на места, изобилстващи от туристи, като тези около прочути забележителности, и на натоварени жп гари.

Уверете се, че държите под око ценните си вещи, особено когато минавате през или край голяма група туристи.

Дръжте портфейла си в преден джоб и придържайте с ръка чантата си непрекъснато - и оставяйте винаги паспорта и част от парите си в хотела - просто за всеки случай.

Носете достатъчно пари

Италия е старомодна по отношение на методите на разплащания, но това е част от чара й. Парите в брой са предпочитаният метод за разплащане в повечето магазини, а по-малките банкноти са особено ценени за евтини покупки.

От магазини за панини във Флоренция до такива за ретро-облекло в Рим, продавачите често нямат ресто, и ще ви молят за монети, така че опитайте да плащате точна сума, когато е възможно.

Основните кредитни карти се приемат в по-големите магазини и повечето ресторанти, но проверете валутните курсове и правилата за транзакции в чужбина на вашата банка, за да бъдете изненадани с огромни такси, когато се върнете у дома.

Туристическите чекове в Италия се приемат рядко, така че се придържайте към кредитните карти - и изтеглете кеш от банкомат при пристигането си.

Вашите грешки?

Какви грешки направихте при първото си посещение в Италия?

Споделете вашите истории в коментарите!

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Eurocheapo.com

17.01.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара