
В тази рецепта изолзвахме програма "Помощ при готвене", за да приготвим сочни, крехки, глазирани свински ребра, сготвени само за час с комбинираната фурна с пара AEG 9000 STEAMPRO.
Печени свински ребра
ПРОДУКТИ:
- 2-2.5 кг - свински ребра
- 150 г - кафява захар
- 2 ч.л. - сол
- 1 ч.л. - черен пипер
- 1 ч.л. - едър лют пипер
- 1 ч.л. - чесън на гранули
- сушен лук - 2 ч.л.
- 1/2 ч.л. - канела
- 1 ч.л. - пушен пипер
- сок и кора - от 1 лимон
- 2 с.л. - ситно нарязан копър
- 1 кг - дребни картофи
- 180 г - заквасена сметана
- 100 г - майонеза
- 2 с.л. - едрозърнеста горчица
- 2 стръка - селъри, нарязнаи на тънки филийки
- 2-3 - кисели краставички, нарязани на дребно
- маринован червен лук -
- зелен лук -
- копър -
Начин на приготвяне
Оставете ребрата на стайна температура, докато приготвите салатата.
Сложете добре измитите, необелени картофи в тенджера, залейте със студена вода, посолете и варете около 20 минути под капак, докато омекнат. Отцедете картофите, оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.
В купа смесете сметаната, майонезата и горчицата, и разбъркайте. Добавете нарязаните селъри, копър и краставички и смесете всичко добре. Сложете картофите, разбъркайте и оставете салата в хладилник за около час.
В купа сложете продуктите за мариноването на ребрата и разбъркайте добре.
Ако месото има пласт мазнина по ребрата, направете в нея разрези с остър нож, така че овкусяването на стигне до месото, а мазнината да се стопи. Махнете ципата от долната страна на ребрата и натрийте добре със сместа с подправки от всички страни.
Ползвайте програма Помощ при готвене на Комбинирана фурна с пара 9000 STEAMPRO.Изберете програмата за месо, след това Свинско, а после Ребра и оставете фурната да загрее. Подредете ребрата в лесната за почистване тава AEG и печете 1 час.
Отделете ребрата едно от друго и сервирайте с картофена салата и маринован лук. поръсете с тънко нарязан пресен лук и малко копър и сервирайте топли.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
