Преди близо 2 месеца започна нашето приключение с барбекютата на Weber. До този момент имахме опит само с открити скари и евтино барбекю тип локомотивче, които разпалвахме със сухи съчки, дърва и въглища от бензиностанции или хипермаркети.
Всеки, който е минал през това знае колко трудно се разпалва подобно барбекю, колко трудно се контролира температурата, колко вредна пепел попада по храната.
Всичко това приключи в момента, в който сглобихме Weber Master Touch BBQ.
Барбекюто се запалва супер лесно, въглищата и брикетите на Weber са лесни, поддържат постоянна температура дълго време. Брикетите горят до 3 часа. Температурата се вдига бързо и контролира лесно с клапаните, които има в долната част и на капака.
Скарата има няколко сектора и позволява добавяне на въглища по време на готвене, ако има нужда, и възможност за използване на различни аксесоари.
И за финал Weber Master Touch BBQ се почиства лесно.
Преди да заснемем първото видео с Weber готвихме 10-ина пъти, за да придобием повече опит и увереност, защото това е многофункционален уред, който ти дава много възможности.
В следващите седмици ще ви покажем няколко рецепти в нашата нова рубрика Summer Friends - Пабло и Weber.
Пабло е нашето уести, което е непрекъснато до барбекюто, когато го запалим и затова решихме това да е името на нашата рубрика.
Вижте първата ни рецепта.
ПРОДУКТИ:
- 400 г - свинско бонфиле
- 400 г - гъби пачи крак
- 50 г - масло
- 1 скилидка - чесън
- 70 мл - пълномаслена сметана
- 2-3 стръка - розмарин
- 4-5 стръка - мащерка
- 30 мл - бяло вино
- 1 ч.л. - дижонска горчица
- 100 г - кефалотири
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Извадете месото от хладилника, посолете и подправете с черен пипер, и оставете за 40 минути.
Запалете барбекюто. Отворете капака, махнете скарата, сложете кубчетата за разпалване, запалете ги и поставете напълнения с въглища или брикети уред за бързо разпалване Weber.
Отворете клапаните на BBQ-то в долната част докрай. Оставете за 15 минути, докато димът от въглищата избелее.
Сложете си ръкавиците и поставете кошниците за въглища от двете страни, вдигнете внимателно уреда с разпалените въглища и ги разпределете между двете кошници.
Сложете скарата и затворете капака. Отворете клапаните на капака и оставете за 10-12 минути, докато температурата се качи над 200 градуса. Отворете капака и почистете скарата с четката за почистване, затворете отново за 5 минути, за да загрее барбекюто.
Отворете капака и поставете свинското бонфиле на директен огън, за да го запечете от всички страни. В алуминиев съд за готвене сложете маслото, чесъна и добавете накъсаните гъби пачи крак, посолете и подправете с черен пипер и сложете на скарата. Затворете капака.
След 3-4 минути обърнете бонфилето и разбъркайте гъбите. Добавете розмарин и мащерка и гответе още 2-3 минути на затворен капак. Преместете бонфилето на индиректен огън, затворете капака и гответе още 7-8 минути.
Проверете месото с пръсти или използвайте термометър. Вътрешната температура на месото трябва да бъде 63 градуса. Извадете бонфилето и го оставете да почине за 10 минути. През това време довършете гъбите. Сложете виното и оставете да се изпари алкохола. Смесете сметаната и горчицата, разбъркайте и добавете към гъбите, разбъркайте и гответе 4-5 минути.
В края добавете настърганото сирене кефалотири и разбъркайте отново.
Извадете гъбите и затворете капака на BBQ-то. Затворете всички клапани, за да изгасне.
Нарежете бонфилето на филийки и подредете в чиния, отгоре поставете от гъбите пачи крак и полейте със соса.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015