Пролетна супа с боб
и домашно пушено месо
ПРОДУКТИ:
- 3 с.л. - зехтин
- 3-4 стръка - пресен лук
- 2 стръка - пресен чесън
- 1 - консерва боб (540 г)
- 750 мл - горещ зеленчуков бульон
- 300 г - пушено свинско
- 2 връзки - лапад
- 1 връзка - спанак
- 3 с.л. - ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне
Почистете лапада и спанака, измийте със студена вода и отцедете.
Нарежете месото на кубчета и сложете в дълбок тиган на средно силен огън. Гответе 7-8 минути, докато стане златисто и изключете котлона.
В тенджера загрейте зехтина, сложете нарязаните на колелца лук и чесън и гответе около минута.
Добавете едро нарязаните лапад и спанак и гответе още минута.
Прибавете месото, боба, заедно с течността от консервата, налейте бульона и разбъркайте. Сложете капака, кипнете и гответе 6-7 минути.
Свалете съда от котлона и прибавете магданоза.
Разпределете в чинии за сервиране и гарнирайте с листа мента и чери домати. Полейте с малко зехтин и сервирайте.