Пролетна супа с боб

и домашно пушено месо

14.04.2024 Всички рецепти от този автор →
30 мин.

15 МИН » 15 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • 3 с.л. - зехтин
  • 3-4 стръка - пресен лук
  • 2 стръка - пресен чесън
  • 1 - консерва боб (540 г)
  • 750 мл - горещ зеленчуков бульон
  • 300 г - пушено свинско
  • 2 връзки - лапад
  • 1 връзка - спанак
  • 3 с.л. - ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне

Почистете лапада и спанака, измийте със студена вода и отцедете

Нарежете месото на кубчета и сложете в дълбок тиган на средно силен огън. Гответе 7-8 минути, докато стане златисто и изключете котлона. 

В тенджера загрейте зехтина, сложете  нарязаните на колелца лук и чесън и гответе около минута.

Добавете едро нарязаните лапад и спанак и гответе още минута.

Прибавете месото, боба, заедно с течността от консервата, налейте бульона и разбъркайте. Сложете капака, кипнете и гответе 6-7 минути. 

Свалете съда от котлона и прибавете магданоза. 

Разпределете в чинии за сервиране и гарнирайте с листа мента и чери домати. Полейте с малко зехтин и сервирайте. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара