Кесадии с пикантно свинско и боб
и салата с лук и билки
ПРОДУКТИ:
- 4 - тортия питки
- 250 г - настъргана суха моцарела
- 300 г - салсича
- 1 глава лук -
- 3 скилидки - чесън
- 3 с.л. - зехтин
- 200 г - боб от консерва
- 1 ч.л. - зърна кимион
- 1 ч.л. - зърна кориандър
- 1/2 ч.л. - пушен сладък пипер
- 1/2 ч.л. - едър лют пипер
- 1/4 ч.л. - канела
- 2 с.л. - доматена паста
- 2 с.л. - желиран пилешки бульон
- сол и черен пипер - на вкус
- 1/2 връзка - пресен кориандър
- сок и кора от - 1 лайм
- 2 глави червен лук - нарязан на полумесеци
- 1/3 връзка - пресен магданоз
- 5-6 - чери домата
- 2 с.л. - зехтин
- сол - на вкус
- сумак -
Начин на приготвяне
В касерола запечете кимиона и кориандъра за 2-3 минути на средно силен огън. Счукайте в хаван, добавете канелата, едрия и пушения пипер и смесете.
Нарежете лука на кубчета, а чесъна пасирайте.
В тиган загрейте зехтина, сложете лука, посолете и гответе 5-6 минути. Добавете чесъна и гответе 30 секунди.
Махнете обвивката на наденицата и накъсайте месото. Сложете в тигана и разбъркайте. Прибавете подправките, смесете и гответе 7-8 минути, докато наденицата се зачерви.
Добавете доматената паста, желирания бульон и малко вода, и гответе още 2 минути. Сложете отцедения боб, разбъркайте и гответе 4-5 минути.
Прехвърлете сместа в купа. Почистете тигана и върнете на котлона. Сложете тортия питка и върху едната половина сложете ¼ от плънката. Покрийте с моцарела, прегънете на две питката, притиснете, за да запази форма, и гответе 2-3 минути, докато се запече. обърнете с шпатула и гответе още 2 минути.
Нарежете кесадиите на 2-3 парчета и подредете в чиния за сервиране. Всяка порция гарнирайте със салата от лук и резен лайм.