Кесадии с пикантно свинско и боб

и салата с лук и билки

05.03.2024 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

10 МИН » 30 МИН

Лесно
3 - 4 порции

 

ПРОДУКТИ:

  • 4 - тортия питки
  • 250 г - настъргана суха моцарела
за плънката
  • 300 г - салсича
  • 1 глава лук -
  • 3 скилидки - чесън
  • 3 с.л. - зехтин
  • 200 г - боб от консерва
  • 1 ч.л. - зърна кимион
  • 1 ч.л. - зърна кориандър
  • 1/2 ч.л. - пушен сладък пипер
  • 1/2 ч.л. - едър лют пипер
  • 1/4 ч.л. - канела
  • 2 с.л. - доматена паста
  • 2 с.л. - желиран пилешки бульон
  • сол и черен пипер - на вкус
за салатата
  • 1/2 връзка - пресен кориандър
  • сок и кора от - 1 лайм
  • 2 глави червен лук - нарязан на полумесеци
  • 1/3 връзка - пресен магданоз
  • 5-6 - чери домата
  • 2 с.л. - зехтин
  • сол - на вкус
  • сумак -



Начин на приготвяне

В касерола запечете кимиона и кориандъра за 2-3 минути на средно силен огън. Счукайте в хаван, добавете канелата, едрия и пушения пипер и смесете. 

Нарежете лука на кубчета, а чесъна пасирайте.

В тиган загрейте зехтина, сложете лука, посолете и гответе 5-6 минути. Добавете чесъна и гответе 30 секунди. 

Махнете обвивката на наденицата и накъсайте месото. Сложете в тигана и разбъркайте. Прибавете подправките, смесете и гответе 7-8 минути, докато наденицата се зачерви. 

Добавете доматената паста, желирания бульон и малко вода, и гответе още 2 минути. Сложете отцедения боб, разбъркайте и гответе 4-5 минути. 

Прехвърлете сместа в купа. Почистете тигана и върнете на котлона. Сложете тортия питка и върху едната половина сложете ¼ от плънката. Покрийте с моцарела, прегънете на две питката, притиснете, за да запази форма, и гответе 2-3 минути, докато се запече. обърнете с шпатула и гответе още 2 минути. 

Нарежете кесадиите на 2-3 парчета и подредете в чиния за сервиране. Всяка порция гарнирайте със салата от лук и резен лайм. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара