ПРОДУКТИ:
- 130 г - полента
- 300 мл - зеленчуков бульон
- 250 мл - прясно мляко
- 40 г - масло
- 60 г - пармезан
- сол - на вкус
- 1 - малка връзка аспержи
- 1 с.л. - зехтин
- сок и кора - от 1/2 лимон
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 шепа - листа босилек
- 1 скилидка - чесън
- 4-5 с.л. - зехтин
- сол - на вкус
- печени орехови ядки -
Начин на приготвяне
Нарежете пармезана на едри кубчета, сложете в купата на кухненски пасатор DELI 4 ПАСАТОР AEG и смелете на трохи. Прехвърлете в купичка и оставете настрана. В тенджерата от Комплект съдове за готвене AEG налейте бульона и млякото, посолете и кипнете. Добавете полентата и гответе 10-12 минути, докато се сгъсти, като разбърквате често.
В купата на DELI 4 ПАСАТОР AEG сложете босилека, чесъна, зехтина и малко сол, и смелете до получаването на сос.
Отчупете долната част на аспержите и нарежете на парчета с дължина около 2-3 см.
Към полентата добавете маслото и половината от пармезана, разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана, докато приготвите аспержите.
В тигана от Комплект съдове за готвене AEG загрейте зехтина, сложете аспержите и гответе 3-4 минути на силен огън, докато омекнат. Свалете съда от котлона, добавете лимоновата кора и сок и разбъркайте.
В чиния за сервиране сложете от полентата, отгоре поставете половината аспержи, полейте със соса и поръсете едро нарязаните орехови ядки.
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015