Полента с аспержи и сос писту

и печени орехи

ПРОДУКТИ:

за полентата
  • 130 г - полента
  • 300 мл - зеленчуков бульон
  • 250 мл - прясно мляко
  • 40 г - масло
  • 60 г - пармезан
  • сол - на вкус
за аспержите
  • 1 - малка връзка аспержи
  • 1 с.л. - зехтин
  • сок и кора - от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер - на вкус
за сос писту
  • 1 шепа - листа босилек
  • 1 скилидка - чесън
  • 4-5 с.л. - зехтин
  • сол - на вкус
за сервиране
  • печени орехови ядки -

Начин на приготвяне

Нарежете пармезана на едри кубчета, сложете в купата на кухненски пасатор DELI 4 ПАСАТОР AEG и смелете на трохи. Прехвърлете в купичка и оставете настрана. В тенджерата от Комплект съдове за готвене AEG налейте бульона и млякото, посолете и кипнете. Добавете полентата и гответе 10-12 минути, докато се сгъсти, като разбърквате често. 

В купата на DELI 4 ПАСАТОР AEG сложете босилека, чесъна, зехтина и малко сол, и смелете до получаването на сос. 

Отчупете долната част на аспержите и нарежете на парчета с дължина около 2-3 см. 

Към полентата добавете маслото и половината от пармезана, разбъркайте, покрийте с капак и оставете настрана, докато приготвите аспержите. 

В тигана от Комплект съдове за готвене AEG  загрейте зехтина, сложете аспержите и гответе 3-4 минути на силен огън, докато омекнат. Свалете съда от котлона, добавете лимоновата кора и сок и разбъркайте. 

В чиния за сервиране сложете от полентата, отгоре поставете половината аспержи, полейте със соса и поръсете едро нарязаните орехови ядки. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара