Източник: Marcopierrewhite.org

Дяволът в кухнята

Ридли Скот ще екранизира мемоарите на Марко Пиер Уайт

Нервните му изблици и предизвиканите скандали са легендарни. 

Като лошо момче, пушещо цигара от цигара и замерващо с кухненски съдове персонала и понякога гостите си, Марко Пиер Уайт е толкова прочут заради бурните си връзки и проблемен семеен живот, колкото и заради уменията си в кухнята.

Притежавал три звезди от "Мишлен" (и отказал се сам от тях), също толкова бивши съпруги и четири официално признати деца, историята на неговия живот – изобилстваща от гневни разпри и брачни премеждия – би могла да се превърне в чудесен киносценарий.

И наистина - сега колоритният му път от Лийдс до върха в света на кулинарията ще бъде пренесен на голям екран под формата на холивудски филм, режисиран от британския режисьор и продуцент Ридли Скот.

Марко е продал правата за автобиографичния си бестселър "Дяволът в кухнята" на Скот, сред чиито филми са "Гладиатор", "Блейд рънър" и "Телма и Луиз".

За ролята на готвача с поведение на рокзвезда е избран Майкъл Фасбендър.

В прав текст

Далеч не се чувствам съвършен. И съм сигурен, че майка ми би била ужасена от поведението ми в някои моменти.

Говорейки за първи път за филма, Уайт, който се е оттегли от професионалната готварска кариера преди 15 години, казва, че Скот е единственият режисьор, който той би желал да екранизира историята му.

"Получавал съм много предложения за филми в миналото, но Ридли е единственият човек, на който имам доверието да разкаже моята история," коментира Уайт.

"Ридли и Джанина Фачо, която е участвала и в "Гладиатор", снимат филма. Те ми отправиха предложение миналата година, и сега вече сделката е финализирана и аз сътруднича активно на проекта."

Миналата година плъзнаха слухове, че Уайт е водил преговори и за екранизация на полу-автобиографичната си готварска книга White Heat, но изглежда те така и не са стигнали до някакъв реален резултат.

Скот е оповестил, че за "Дяволът в кухнята" се е спрял на шортлист от двама сценаристи, от които предпочита Колет Абеди, и снимките на филма се очаква да започнат в следващите седмици.

Сред другите назовавани обсъждани кандидатури за роли във филма е бил и Даниъл Крейг – твърди се, че той се е планирало да изиграе свадливия му конкурент и бивш негов чирак Гордън Рамзи.

Марко е единственият човек, който някога е успявал да разплаче прочутия с бурния си нрав готвач.

Сега е плъзнал нов слух, че Рамзи ще играе себе си във филма, но за момента няма официално потвърждение на тази информация.

Роденият в Германия Фасбендър, номиниран миналата година за "Оскар" за поддържаща мъжка роля в "12 години в робство", се е срещал с Уайт през лятото, за да обсъдят ролята.

"Той е прекрасен актьор и изключителна личност," споделя Марко.

"Вечеряхме и той се държеше невероятно естествено. Просто излъчваше естествена харизма и магнетизъм и се радвам, че той ще играе мен. Той има пламък в себе си, който долавям и разбирам.

За мен е огромна чест да се срещна с него и да работя с Ридли. Аз съм само един готвач, момче от Йоркшир със скромен произход, така че това да снимат филм за моя живот е нещо невероятно."

Ако Марко звучи малко по-меко, отколкото се очаква заради страховитата му репутация, това може и да се дължи на факта, че на 53 години той твърди, че най-после се е поуспокоил.

Може и наистина да е така, но филмът ще представи всички ексцесии от по-ранните му години.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара