Девет филма, които да гледате през ноември

Вижте ги

Бруклин

Адаптацията на Ник Хорнби по бестселъра на Колм Тобин е с номинираната за "Оскар" Сирша Ронан ("Изкупление") като млада жена, която се връща от Ню Йорк в малкото си градче в Ирландия след семейна трагедия.

Според Telegraph, филмът постига “нещо близко до чудо – този вид старомодна, докарваща тръпки по гърба приятна тръпка, която е тайна и специална и човек не може да бъде научен на нея”.

Донал Глийсън и Емъри Коен също участват като конкуренти за нейната любов, и "Бруклин" предизвика ожесточено наддаване между дистрибуторите, когато бе показан на Сънданс.

Ронан, която е дете на ирландски емигранти в САЩ (въпреки че те са се върнали в САЩ, когато е била на 3 години), споделя, че ролята я е засегнала дълбоко. “Когато работата и личният живот се сблъскват по толкова сериозен начин, не знаеш какво да правиш,” разказва тя пред New York Times. Премиерата е на 4 ноември в САЩ и на 6 ноември в Ирландия.Карол

Най-новият проект на режисьора Тод Хейнс ("Далеч от рая") впечатли зрителите при премиерата си на кинофестивала в Кан. "Карол" получи похвали за “изключителната си интелигентност” от Питър Брадшоу от Guardian, който коментира, че постижението на филма е да “залее всичко с леко замаян еротизъм, страст и провокация.

Изпаднах в транс, докато го гледах – и все още не съм изплувал напълно.” Кейт Бланшет е в ролята на едноименната домакиня, бляскава възрастна дама, която съблазнява младата чиновничка в магазин Терез (играна от Руни Мара). Развиващ се през 50-те години, той е адаптация по еротичния роман на Патриша Хайсмит The Price of Salt.

Детайлите от епохата са също толкова завладяващи, колкото и актьорските изпълнения: според Брадшоу, комбинацията от “облеклото, прическите, автомобилите, вагоните на влаковете, грамофоните, червилото и цигарите… сама по себе си е опияняваща”. Премиерата е на 20 ноември в САЩ, на 27 ноември в Ирландия и на 3 декември в Гърция.

Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2

Четвъртият и последен филм по антиутопичните романи на Сюзън Колинс се очаква с нетърпение: според анкета в САЩ през септември, той изпреварва "Междузвездни войни: Силата се пробужда" като най-очаквана есенна премиера.

Дженифър Лорънс се е превърнала в най-печелившата героиня в екшън филми като Катнис Евърдийн, като критиците хвалят героинята й като ролеви модел за младите момичета. Според Лиза Шварцбаум от BBC Culture, “тя е силна, но и мека. Тя е смела, но изпитва съмнения. Тя е феноменално измислена, но е достатъчно реална, за да се вдъхновяват зрителите от нейните ценности, от нейната изобретателност и крайно човешки вътрешни конфликти.”

Последната част от поредицата обещава доста бунт: Guardian описва трейлъра като “бесен екшън, в който Евърдийн се подготвя за финалния си удар срещу врага, въоръжена само с усъвършенстван лък и стрели, и неизчерпаем запас от въодушевяваща революционна реторика”. Премиерата е на 18 ноември в Бразилия, на 19 ноември в Австралия и на 20 ноември в САЩ.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара