Източник: Weinsteinco

"Оскарите" през 2016

Първи прогнози

С настъпването на сезона на наградите, надпреварата за "Оскарите" тепърва излиза на преден план.

Кoи са основните претенденти за "Оскар" тази година? 

В Сънданс като сериозен играч изгря историческият романс "Бруклин," елегантно адаптиран от Ник Хорнби по роман на Колм Тойбин и режисиран от Джон Кроули, с участието на Сирша Ронан като ирландска имигрантка, ходеща с двама мъже едновременно.

Broooklyn

Премиерата на продуцирания от Fox Searchlight проект беше на подходящата за надпревара за "Оскарите" дата 4 ноември. Searchlight лансират Ронан за най-добра актриса; филмът се представи добре на нюйоркския филмов фестивал. Старомодната му естетика обаче може да се окаже твърде скромна, за да издържи на конкуренцията в шумния сезон на оскароносни премиери.

Searchlight досега имат 12 номинации за най-добър филм в последните 11 години, повече от всяко друго студио, и с "Бърдмен" компанията на този етап е лидер по "Оскари" в бранша. С подходящо лобиране, Searchlight може да избутат напред и колаборацията на популярния ветеран Майкъл Кейн, Рейчъл Вайс и Джейн Фонда в атрактивната изява на Паоло Сорентино "Младост" (4 декември).

По-малко вероятно е да набере скорост като борец за "Оскар" излезлият на 1 май "Далеч от безумната тълпа" на Томас Винтерберг - който не без активното съдействие на Кери Мълиган и Матиас Шьонертс пожъна доста достойни приходи в САЩ, около $11 млн.

Мълиган има по-голям шанс да получи втора номинация за "Оскар" за "Суфражетка" на Сара Гаврон (Focus Features, 23 октомври) по сценарий на Аби Морган ("Желязната лейди"), който бе посрещнат добре от публиката - особено жените - по есенни фестивали, особено след подкрепата за филма от видни феминистки активисти като Мерил Стрийп. Но прекалено тясно насочената феминистка маркетингова кампания може би е дала обратен резултат, тъй като дори жените не се събираха на тълпи по кината, освен във Великобритания, където местната история очевидно е оказала своя ефект.

Far from the Madding Crowd

Също така добре приет в Торонто и Сънданс беше "Любов и милост" на Бил Похлад с Пол Дано и Джон Кюсак като младия и стария Брайън Уилсън - и Елизабет Банкс като жената, спасила музиканта от потискащия го мениджър (Пол Джиамати). Roadside Attractions лансират този филм в многобройни категории; Дано получи номинация за награда "Независим дух", но не и Банкс.

Love & Mercy

Добре приет в Берлин, Телурид и Торонто беше и "45 години" на Ендрю Хей, където ветераните Шарлот Рамплинг и Том Кортни имат равен шанс за номинация за актьорска игра. Филмът продължи да жъне одобрение на фестивали и би трябвало да допадне на по-възрастната зрителска категория, когато Sundance Selects го покаже на 25 декември.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара