Бъркани, не печени

Закуските на Джеймс Бонд

Любимото хранене на Джеймс Бонд несъмнено е закуската. Тя е била и любимото хранене на създателя на 007 - Ян Флеминг.

Той е направил закуската не само “любимото хранене на Бонд в рамките на деня,” но и “важна част от деня на Бонд.” Това не е само реторика.

Сред 500-те ястия, споменати в цялата поредица за Бонд, 115 са закуски, 80 от тях описани в апетитни детайли.

Когато Бонд е у дома, закуската винаги се състои от едно перфектно сварено яйца, препечен хляб с конфитюр и кафе.

“Тя винаги беше една и съща” (From Russia With Love).

Spectre Official Teaser Trailer

Естествено, като гурман, Бонд не би могъл да консумира обикновено яйце, или какъвто и да е конфитюр или кафе — той винаги е имал високи стандарти.

Яйцето трябва да е от френска кокошка маран, да е кафяво на петънца, и да е варено три минути и 20 секунди. Препеченото хлебче задължително трябва да е пълнозърнесто, да има масло Jersey, и да са достъпни три конфитюра: ягодов конфитюр Tiptree “Little Scarlet”, мармалад Coopers Vintage Oxford, и норвежки мед.

Когато Бонд е в Лондон, кафето трябва да е от De Bry на Ню Оксфорд Стрийт, и се поднася единствено в чаши Menton.

Монотонността на закуската на Бонд в родината му контрастира рязко с това, което той консумира другаде.

Може би той просто консумира варени яйца, защото икономката му може да се снабдява с тези специални яйца от някой приятел, както научаваме в From Russia With Love, или защото е по-умела във варенето на яйца, отколкото в приготвянето им по друг начин.

Във всеки случай, когато е на мисия, закуските на Бонд са богати и разнообразни.

Несъмнено любимата му закуска на път са бъркани яйца, независимо дали говорим за бъркани яйца с бекон върху препечена филийка с масло в апартамент в Берлин в Octopussy и The Living Daylights; четирите бъркани яйца с половин дузина резени неопушен бекон в хотел "Дорчестър" в Solo; или пиршеството от пресни бъркани яйца във фермата за коне на Тайлан в Южна Франция в Never Dream of Dying

Виждаме обаче и други закуски: пушена риба и индийски ориз с в University Arms в Кембридж; охладена папая, поръсена със сок от лайм, в Blue Mountains, Ямайка; и 25 закуски в стаята на хотела, включително една в Kristal Palas в Истанбул, съдържаща йогурт и “обелени зелени смокини, преливащи от зрялост” (From Russia With Love).

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Lucky Peach

04.11.2021 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара