Пилешко филе в прошуто и пюре с три вида лук
Търпението си заслужава
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе маринатата
Изцедете сока на лимона, сипете го в блендер и добавете почистената от семките люта чушка, горчицата, 2-3 ч.л. от виното, 3-4 с.л. зехтин, мащерката, посолете и подправете с черен пипер. Пасирайте до получаването на гладка смес.
-
2
Мариновайте месото
Посолете пилето и го подправете с черен пипер, залейте с маринатата и разбъркайте добре. Покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника, докато приготвите пюрето от лук.
-
3
Пригответе пюрето от карамелизиран лук
Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете за няколко секунди една лента нарязан на кубчета бекон. Добавете лука нарязан на полумесеци, разбъркайте добре и оставете за няколко минути, като намалите котлона и бъркате често. Добавете чесъна, широки ленти от лимоновата кора и част от виното.
-
4
Овкусете и подправете лука
Разбърквайте често и доливайте по малко от виното. Сложете мащерката, останалото вино, посолете и подправете с черен пипер. Накрая добавете малко парченце масло. Оставете на котлона, докато остане само на мазнина, без да запържвате прекалено.
-
5
Пригответе пилешкото
Нарежете бекона на тънки, дълги ленти и със всяка увийте парче от маринованото пиле. Подредете месото в тавичка и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 20 минути. След това качете тавичката по-високо и печете още 5-6 минути само на горен реотан.
-
6
Финални щрихи
Пасирайте лучената смес и я прехвърлете в купичка. Поднесете пилето върху канапе от рукола, овкусена с лимонов сок, зехтин и сол и пържени картофи.