Паста с рагу от патешки бутчета
Вкусна алтернатива на класическото болонезе
ПРОДУКТИ:
- 4 - патешки бутчета Penelope
- 1 ч.л. - сол
- 1/2 ч.л. - черен пипер
- 1 - глава лук
- 300 мл - червено вино
- 400 г - домати от консерева
- 320 г - прясна паста
- 1/2 връзла - пресен магданоз
- 3 - скилидки чесън
- 50 г - пармезан
- 1 стебло - селъри
- 2 с.л. - доматено пюре
- 1 ч.л. - сушен риган
- 5-6 клонки - пресен магданоз
Начин на приготвяне
Сложете бутчетата в тава за печене, подсушете с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.
В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 7-8 минути.
Прибавете доматеното пюре и гответе около минута.
Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина.
Свалете месото от костите и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана.
Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън.
Наситнете пармезана с кухненски блендер или настържете на ренде и сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте.
Отцедете пастата и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.