Kюфтета от пилешко месо с доматен сос
Пикантно и много вкусно ястие
ПРОДУКТИ:
- Обезкостени пилешки бутчета - 600 г
- Лук - 2 глави
- Пушен бекон - 80 г
- Яйца - 1 брой
- Галета - 100 г
- Пармезан - 40 г
- Чесън - 2 скилидки
- Пилешки бульон - 250 мл
- Пасирани домати - 250 мл
- Захар - 1 ч.л.
- Индийско орехче - Щипка
- Черен пипер - На вкус
- Сол - На вкус
Кюфтета от пилешко месо с доматен сос
Начин На Приготвяне
-
1
Нарежете продуктите
Почистете и обелете лука. Нарежете едната глава на кубчета. Нарежете и бекона по същия начин.
-
2
Запържете продуктите
В 3-4 с.л. зехтин запържете лука за 2-3 минути и добавете бекона. Пържете още 2-3 минути и свалете съда от котлона и оставете да се охлади.
-
3
Смелете пилешкото
Почистете и нарежете пилешкото месо на парчета и смелете в блендер с малко зехтин.
-
4
Овкусете месото
Прехвърлете сместа в купа, добавете сместа от лук и бекон, яйцето и овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
-
5
Омесете каймата
Добавете галетата и настърганият пармезан и разбъркайте добре.
-
6
Оформете кюфтетата
От сместа оформете големи кюфтета, които да може да съберете в един подходящ за печене съд.
-
7
Запържете кюфтетата
Загрейте зехтин и подредете кюфтетата едно до друго. Пържете 5-6 минути, като обръщате периодично, да се запържат от всички страни. Свалете съда от котлона.
-
8
Пригответе соса
Нарежете втората глава лук на кубчета, а чесъна на филийки. Запържете лука в малко зехин за 3-4 минути и добавете чесъна.
-
9
Варете 5-6 минути на тих огън
Налейте доматите и бульона, подправете със сол и черен пипер и сложете захарта.
-
10
Загрейте фурната до 180 градуса
Залейте кюфтетата с доматения сос, покрийте с капак и печете 20 минути. Махнете капака и печете още 10 минути.
-
11
Поднесете с хрупкав хляб
Поднесете кюфтетата топли поръсени с настърган пармезан и ситно нарязнан магданоз.