Йоркширски пудинг с крем сирене и пушена сьомга
Бързо и много вкусно ястие
ПРОДУКТИ:
- Бяло брашно - 100 г
- Яйца - 2 броя
- Прясно мляко - 100 мл
- Сол и черен пипер - Щипка
- Пушена сьомга - 200 г
- Крема сирене - 2 пакета
- Лимон - Половин
- Лимонова кора - От половин лимон
- Каперси - 2 с.л.
- Сол и черен пипер - На вкус
Йоркширски пудинг с пушена сьомга и крем сиренеЙоркширски пудинг с пушена сьомга и кремa сиренеПродуцент: Goodlife.bg Автори: Десислава Георгиева, Стоян Георгиев Осветление: Goodlife.bg Музика шапка: Венци Мицов Музикален фон: Венци Мицов
Posted by Goodlife.bg on Thursday, October 15, 2015
Йоркширски пудинг с пушена сьомга и крем сирене
Бързо и много вкусно ястие
Начин На Приготвяне
-
1
Започнете с млякото и яйцата
Разбийте добре млякото и яйцата, за да вкарате достатъчно въздух в сместа и оставете да почине за 5 минути.
-
2
Добавете пресятото брашно
Пресейте брашното в сместа и разбийте много добре. Оставете сместа за 1 час да почива.
-
3
Пригответе крема за гарниране
Разбийте крем сиренето с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните каперси, лимоновата кора и малко нарязна на ситно див лук. Разбийте добре сместа и приберете в хладилника.
-
4
Сгорещете формите за печене
Загрейте фурната до 220 градуса. Ползвайте форма за мъфини или индивидуални съдчета, в които сложете по малко мазнина и загрейте за 5-10 минути, докато се сгорещи добре.
-
5
Печете пудинга 12-15 минути
Напълнете формите до средата и печете 12-15 минути, докато пудингите станат златисто кафяви.
-
6
Гарнирайте готовите пудингии
Разпределете крема в готовите пудинги и гарнирайте с пушена сьомга, каперси и пресен копър